A presó un veí de Reus acusat d’una quinzena de fets delictius

Els Mossos van reconèixer el vehicle de l’home i aquest es va resistir a ser detingut perquè li constava una ordre judicial

Un veí de Reus de 22 anys i nacionalitat espanyola ha ingressat a presó acusat de més d’una quinzena de fets delictius perpetrats el passat mes de març en diversos municipis del Baix Camp, el Tarragonès i l’Alt Camp. En concret, sobre el jove pesava una ordre de recerca i detenció dictada pel jutjat d’instrucció número 3 de Reus per dos robatoris amb violència, quatre robatoris amb força, tres d’incendi, quatre robatoris i furt d’ús de vehicle, tres de danys, un d’amenaces i un de maltractament animal. El passat 13 d’agost, una patrulla dels Mossos d’Esquadra va reconèixer el vehicle del jove a Reus i, en veure’ls, l’individu va fugir a peu amb un altre jove de 20 anys en direcció al carrer Astorga de la capital del Baix Camp. Tot seguit, es va muntar un dispositiu policial que va permetre detenir-los al carrer Moncayo com a presumptes autors d’un delicte de resistència i desobediència als agents de l’autoritat.

Segons els mossos, l’individu es va resistir a ser arrestat perquè sabia que havia d’ingressar a presó, atès que sobre ell pesava una ordre judicial per diversos fets delictius ocorreguts durant el mes de març de 2018.

Concretament, la nit del 2 de març va ser sorprès pel propietari d’una finca de Riudoms, al qual va amenaçar i va agredir llençant-li ampolles de vidre i diferents objectes contundents. També va ruixar l’home amb un esprai de defensa. Acte seguit, va desplaçar-se a una altra masia de Reus, on va forçar la reixa i hi va calar foc, la qual cosa va calcinar la primera planta de la casa.

La nit del 3 de març, el jove va perpetrar un seguit de robatoris amb força en diferents masos de la zona del Baix Camp i, en un d’ells, concretament a la Selva del Camp (Baix Camp), va sostreure una furgoneta.

El 4 de març, el detingut va calar foc en una casa en construcció de Constantí (Tarragonès) amb una persona a l’interior i posteriorment va incendiar el seu vehicle. La víctima va poder escapar de la casa en flames.

Hores més tard, el detingut, acompanyat de més persones, va robar en una altra finca de Constantí (Tarragonès) i va obligar la persona que hi residia a obrir-li la casa sota l’amenaça de cremar-la amb ell a l’interior. En aquest cas, també van ruixar la víctima amb esprai de defensa i van ferir un gos al qual van haver de sacrificar dies més tard a causa de les lesions. Després de cometre el robatori, els lladres van sostreure un camió amb el qual van fugir.

El detingut, que acumula més 26 antecedents policials, va passar dijous a disposició del jutjat de guàrdia de Reus, el qual va decretar el seu ingrés a presó.