La venda de Gecohsa seria una opció per paliar la situació de l’Hospital Sant Joan

La venda d'aquesta societat al CatSalut permetria a l'Ajuntament de Reus ajustar els comptes de l'Hospital Sant Joan

Davant la informació sorgida sobre la possible venda de la societat Gecohsa, que gestiona l’Hospital de Móra d’Ebre, al CatSalut, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha reconegut que aquesta és una de les possibilitats que s’estan considerant des del govern municipal per fer front a la causa de dissolució de l’Hospital Sant Joan de Reus. Fa uns dies, el centre tancava els comptes de l’exercici 2017 amb un dèficit de gairebé 3,2 MEUR que s’hauria de pal·liar en un màxim de dos mesos.

“Totes les possibilitats estan en estudi”, ha pronunciat Pellicer. “És la nostra obligació analitzar totes les possibilitats en tots els àmbits”, ha declarat l’alcalde i ha afegit que des del govern municipal esperen que “acabi el 155 i hi hagi una sortida a tot això”. No obstant això, i encara que el batlle ha fet referència a “diferents possibilitats” que s’estarien estudiant, no ha concretat cap altra.

La venda de la societat Gecohsa a la Generalitat de Catalunya, a través del CatSalut, permetria a l’Ajuntament de Reus ajustar les xifres de l’Hospital i resoldre la causa de dissolució amb els diners que rebria. Igualment, aquesta fórmula també facilitaria els tràmits de creació d’una nova empresa a la Generalitat per gestionar l’Hospital de Móra d’Ebre. Cal recordar que la concessió de la gestió d’aquest centre finalitza el mes d’abril, per la qual cosa es preveia la creació d’una nova empresa -Terres de l’Ebre Salut- que s’encarregaria de la gestió d’aquest.

Tot i això, la manca de govern a Catalunya ha provocat l’ajornament de la creació d’aquesta nova empresa, com ha passat també amb el nou consorci per a l’Hospital de Reus, que hauria d’haver entrat en vigor, inicialment, al mes de gener. Posteriorment, degut a la situació política a Catalunya, la regidora de Salut, Noemí Llauradó, va explicar en declaracions a La Ciutat que aquest hauria de ser una realitat durant el primer trimestre de 2018. Actualment, però, el consorci encara no ha entrat en vigor i no s’espera que passi fins que es formi Govern a Catalunya.