Una vintena de dones víctimes de violència masclista s’empoderen amb el projecte “Connecta’t”

Entre altres temes, s’han fet sessions sobre consciència del feminisme i de gènere; estereotips romàntics i de parella; assertivitat, planificació del futur, etc.

Imatge del projecte. Foto: Cedida

Divuit dones víctimes de violència masclista han participat des de gener fins al juny, de manera voluntària, del projecte municipal «Connecta’t», organitzat des de l’any 2016 per la Regidoria de Benestar Social al Casal de les Dones. L’objectiu és facilitar a les participants eines d’empoderament, per tal d’enfortir les seves potencialitats i millorar la seva xarxa social.

La majoria de les participants han assistit amb regularitat a les sessions, d’una hora i mitja de durada, impartides per una treballadora social i una educadora social de la Regidoria de Benestar Social que treballen durant tot l’any amb aquest col·lectiu.

Per tal d’oferir una atenció més personalitzada, les participants s’han dividit en dos grups. Un dels quals, format per dones de procedència marroquina amb dificultats idiomàtiques, ha comptat amb el suport de la mediadora intercultural de la Regidoria de Benestar Social. Tot i això, algunes de les activitats han estat conjuntes, com la xerrada «Relacions sanes. Curar-se abans de tenir una nova parella», que va impartir la psicòloga de la Regidoria de Benestar Social; la ruta del Modernisme de Reus amb guia, organitzada per la Regidoria de Projecció de Ciutat, i dues sessions de tècniques d’autodefensa.

Entre altres temes, s’han fet sessions sobre consciència del feminisme i de gènere; estereotips romàntics i de parella; assertivitat, planificació del futur, etc.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, considera que «aquest projecte ajuda que les dones que han patit violència masclista superin aquesta situació i no tornin a ser víctimes en un futur».

Pròximament, d’octubre a desembre, està previst que es tornin a realitzar entrevistes a les dones víctimes de violència masclista amb qui s’està treballant des de la Regidoria de Benestar Social, per tal de determinar les participants d’aquest projecte en l’edició de gener a juny de 2020.

Atenció a les víctimes de violència masclista
Durant tot l’any, l’Ajuntament de Reus ofereix atenció, de manera ràpida i confidencial, a les dones víctimes de violència masclista a través de la Regidoria de Benestar Social, l’Oficina d’Atenció a la Víctima (OAV) i del  Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD).

També poden contactar amb aquests serveis municipals, els familiars i altres persones que siguin testimoni d’una situació de violència i vulguin ajudar a la persona afectada.

Regidoria de Benestar Social
De dilluns a divendres, de 9 a 14 h, també es pot trucar al telèfon 977 010 034 del Servei de Cita Prèvia de Serveis Socials o enviar un correu electrònic a citapreviaareabenestar@reus.cat.

Oficina d’Atenció a la Víctima (OAV)
Està ubicada a la Comissària Central de la Guàrdia Urbana, situada al número 27 de l’avinguda de Marià Fortuny. Per contactar-hi, es pot trucar durant les 24 hores del dia durant tot l’any, al número de telèfon 977 010 092.

Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD)
Està ubicat al Casal de les Dones, situat al número 9 de la plaça de la Patacada, i s’hi pot contactar a través del número de telèfon 977 010 672, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, o del correu electrònic siad@reus.cat.

El telèfon d’emergència 900 900 120
A més, en cas d’emergència, també es pot trucar al 112 i al 900 900 120, el servei d’atenció permanent contra la violència masclista de la Generalitat de Catalunya, que és gratuït i confidencial i funciona cada dia de l’any, durant les 24 hores del dia