Una intensa tromba d’aigua provoca la caiguda d’arbres a Reus

Caiguda d'arbres i branques a la capital del Baix Camp

La forta tempesta que ha travessat les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona ha provocat algunes incidències a la ciutat de Reus. En aquest cas, un arbre ha caigut parcialment damunt d’un cotxe aparcat al carrer Pere Cerimoniós.

Foto_2_

També hi ha hagut caiguda d’arbres al carrer Miami, sense que hagi afectat cap vehicle estacionat.

A hores d’ara el telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut 99 trucades relacionades amb incidències derivades de les pluges. D’aquestes trucades s’han passat 40 avisos als Bombers de la Generalitat: 34 avisos a la demarcació de Tarragona i 6 avisos a les Terres de l’Ebre. La majoria dels avisos han estat arbres caiguts a la via, elements estructurals a punt de caure pel vent i alguna petita inundació de baixos.

Protecció Civil recomana consultar la meteorologia abans de fer cap activitat i suspendre-la si no hi ha suficients garanties de poder fer-la amb seguretat; si us sorprèn la tempesta en l’entorn natural, allunyeu-vos de rius i rieres que poden incrementar el cabal d’aigua de forma sobtada i situeu-vos en un punt elevat; eviteu estar a prop d’elements metàl·lics si hi ha tempesta elèctrica.