Últimes entrades a le venda pel concert de Marcelo Mercadante Trío al Vermusic 2019

La tercera edició del cicle Vermusic, la proposta musical impulsada per Vermuts Miró amb el suport de l’Ajuntament de Reus, porta aquest dijious 16 de maig el segon concert de la programació, amb el tango argentí de Marcelo Mercadante Trío. Actualment només queden a la venda les darreres entrades, del concert, que té lloc a El Circol a les 21:00h.

El duet argentí Guacci i Mercadante, convertit ara en trio amb la incorporació de la cantant Amalia Carril, presentarà el seu darrer disc ‘Siempre en la trinchera’, editat l’any passat. Trinxera com a lloc heroic i inevitable. Trinxera com a elecció, com a destinació. En èpoques en què les suposades eines de democratització només van servir per homogeneïtzar més el so (i el gust) mundial; en temps en què la globalització sembla deixar com a saldo que en totes les grans ciutats tinguem les mateixes botigues, els mateixos colors i els mateixos aromes; en un present on els regionalismes semblen confinats a l’estancament i la caricatura, ‘Siempre en la trinchera’ és un disc que trepitja el tauler. Amb un mestratge directament proporcional a la manca de prejudicis i de lligams, Marcelo Mercadante i Juan Esteban Cuacci redefineixen conceptes aparentment lligats al passat, com tango, jazz, composició i bon gust. Tango del segle XXI, sense prejudicis, cosmopolita i sense abandonar mai el rumb melòdic, amb temes complexos harmònicament, però que es poden xiular.

Vermusic 2019 ha programat 7 espectacles que tenen lloc en espais singulars de la ciutat. En aquesta edició es manté el caràcter solidari del Vermusic i la recaptació anirà destinada a la Lliga contra el Càncer de les comarques de Tarragona. L’altra novetat serà que la programació dona un protagonisme especial de la veu femenina, ja que sis de les set formacions que actuaran tindran cantants femenines. En aquesta ocasió i també com a novetat, les entrades s’hauran de comprar de forma anticipada a la web www.entradium.com al preu de 5 euros i www.teatrefortuny.cat les del concert d’aquest espai que tindran un preu de 20 i 18 eur os.

La direcció artística del Vermusic ha anat a càrrec en aquesta ocasió del programador musical Isaac Albesa, que ha preparat una edició amb presència d’artistes d’altres països i centrada en la veu femenina a través d’estils ben diversos. El tango, el jazz, el flamenc, la música brasilera, la ‘chanson’ francesa o el folk demostraran en els diversos concerts programats del Vermusic la versatilitat de les cantants i de les seves propostes.

Les properes actuacions previstes són la jove formació de jazz Line Up Quintet (Institut Vilaseca, 21 de juny), el sextet de flamenc mediterrani Agharta Flamenco (Estació Enològica, 19 de juliol), el duet de flamenc i dansa Isabel Vinardell & Isabel Laudenbach (Institut Pere Mata, 27 de setembre) i la cantant de jazz Carola Ortiz Quartet (Cal Massó, 25 d’octubre).

Concert de cloenda al Fortuny
El concert de cloenda es farà a l’escenari més emblemàtic de la capital del Baix Camp, el Teatre Fortuny, en un concert especial coorganitzat entre el propi Vermusic, l’Ajuntament de Reus i el Festival Accents, que oferirà l’estrena a les nostres comarques de l’espectacle La Tendresse, un projecte de la cantant Anna Roig amb una espectacular big band dirigida per Àlex Cassanyes, que ha adaptat gran clàssics de la cançó francesa de tots els temps i que s’ha presentat amb algunes ciutats (Vilafranca del Penedès o Vilanova), esgotant totes les localitats. Les entrades pel concert també solidari d’Anna Roig & Àlex Cassanyes Big Band Project es poden adquirir a partir d’avui mateix a www.teatrefortuny.cat al preu de 20 i 18 euros. De cada entrada venuda. 5 euros també aniran a parar a la lliga contra el Càncer.