Tres mesos d’ençà que els Avis i Àvies es concentren a la plaça Mercadal

Coincidint amb aquests tres mesos, el col·lectiu també ha donat suport al mecànic Jordi Perelló davant dels jutjats de Reus

El passat 7 de novembre s’iniciava un moviment que, sense saber-ho encara, se situaria al capdavant del panorama mediàtic respecte a la reivindicació de la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. El col·lectiu dels Avis i Àvies fa ja tres mesos que es concentra dia rere dia -de dilluns a dissabte- a la plaça Mercadal amb un objectiu clar. “No deixarem de concentrar-nos fins que surti l’últim polític de la presó i fins que torni l’últim exiliat”, deia Miquel Clariana, un dels membres del col·lectiu, durant una entrevista concedida a La Ciutat.

Per commemorar aquests tres mesos de lluita i reivindicació incansable, avui els Avis i Àvies han llegit un manifest d’Àngels Ollé, la impulsora d’aquest moviment. “El temps ha fet créixer, en nombre i repercussió política, aquest acte diari per reclamar la llibertat i el retorn dels nostres representants polítics i socials”, deia el manifest. I tot i que “vivim un temps incert, de dubtes, desànims, incongruències, tensions, pors i malentesos”, els Avis i Àvies han mostrat el seu convenciment per continuar amb la seva comesa.

Suport a Jordi Perelló davant els jutjats

Coincidint amb aquests tres mesos de crida a la llibertat, el col·lectiu ha volgut estar present avui també a les portes del Jutjat de Reus per donar suport al mecànic Jordi Perelló,  que es va negar a reparar el cotxe d’una policia nacional pels fets de l’1-O. Per aquest motiu, Perelló ha estat citat a declarar per un pressumpte delicte d’odi.