Senyera amb crespó negre al balcó de l’ajuntament en homenatge al president Companys

L’Ajuntament de Reus penja aquest dimarts 15 d’octubre una senyera amb crespó negre a la façana del Palau Municipal en homenatge al president Lluís Companys, afusellat el 15 d’octubre de 1940. Aquesta acció es repeteix cada any, arran de l’acord a què va arribar la Junta de Portaveus del 10 d’octubre de 2003.

A partir de l’acord, la senyera amb el crespó negre es penja cada 15 d’octubre, en compliment de la tasca de les institucions públiques de donar expressió oficial i ressò al sentiment de rebuig que produeix entre totes les persones amants de la democràcia i la llibertat l’afusellament d’un president democràticament elegit. El protocol de l’Ajuntament preveu que en casos de dol decretats per l’alcalde es col·loca un crespó negre a la bandera de Reus que penja del balcó de l’alcaldia. Aquest, però, és un cas especial i el crespó es col·loca sobre la bandera de Catalunya, a la balconada central del Palau Municipal.

L’acord de la Junta de Portaveus concreta l’acord del Ple de la corporació municipal del 6 d’octubre de 2000, per “celebrar, en les dates adequades, un acte d’homenatge de l’Ajuntament de Reus a la figura del Molt Honorable Sr. Lluís Companys i Jover, així com de la reivindicació de les llibertats nacionals de Catalunya”.