Reus rep al Saló de Plens dels autors locals d’aquest Sant Jordi 2019

Aquest dilluns 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, l’alcalde, Carles Pellicer, acompanyat de diversos membres del consistori, ha ofert la recepció institucional als autors locals a les 13:00 h al saló de plens de l’Ajuntament.

Un total de 119 parades participen enguany a la Diada de Sant Jordi i es reparteixen entre la plaça del Mercadal i els carrers del voltant. Les activitats es reparteixen durant tot el dia i formen part d’un extens programa de presentacions de llibres, conferències, xerrades i exposicions que es reparteixen durant el mes d’abril.

La recepció als autors locals es completa amb la signatura de llibres que realitzen a l’estand de l’Ajuntament, els contes als escolars, castells, sardanes i cercaviles.

Enguany la Comissió de Sant Jordi convoca un concurs d’Instagram per animar a la participació, les bases del qual es poden consultar a @santjordireus

Conferència de l’Arxiu de Reus
L’Arxiu de Reus ha organitzat una conferència aquest mateix 23 d’abril a la sala Anton Borrell de l’Ajuntament de Reus (18:00 h) per donar a conèixer els històrics Llibres del Comú i els treballs de restauració que s’hi ha realitzat recentment al Centre de Restauració de Bens Mobles de la Generalitat. Es tracta de dos volums del segle XIV que recullen la comptabilitat municipal de l’època i que es podran veure exposats al vestíbul de l’Ajuntament del 23 al 26 d’abril.

La conferència anirà a càrrec d’Anna Ferran, conservadora restauradora del CRBM de la Generalitat, i Ezequiel Gort, doctor en Història i antic arxiver municipal.

Dedicatòria a Joan Brossa
El Servei Municipal de Biblioteques de Reus per la Diada de Sant Jordi organitza tota una sèrie d’activitats que tindran lloc tant a la Plaça Mercadal com a la Plaça d’Evarist Fàbregas. Entre les activitats programades, les biblioteques ofereixen als Instituts de la ciutat una activitat de descobriment sobre l’obra del Poeta Visual Joan Brossa.

En el centenari del seu naixement, les biblioteques de Reus han volgut retre homenatge al genial poeta avantguardista barceloní proposant als joves l’activitat Brossa breakout: «El secret de l’artista» creat i dinamitzat per Teresa Saborit i recomanat per la Fundació Brossa.

Els participants de l’acció es troben una maleta misteriosa tancada amb el nom de Joan Brossa i hauran de resoldre en grup tots els enigmes plantejats per poder conèixer el contingut misteriós de la maleta.

«El secret de l’artista» tindrà lloc a la Plaça Pallol durant la diada de Sant Jordi durant tot el matí i fins a les 14:00 h en el marc de la Biblioteca sobre rodes, la foodtruck que apropa la lectura a diferents punts de la ciutat i que en aquesta ocasió comptarà amb la participació dels alumnes de diferents instituts de Reus.

El Dia de Sant Jordi és una nova oportunitat per a totes les persones que vulguin conèixer el projecte de la Biblioteca Sobre Rodes que tres dies cada mes acosta el servei bibliotecari en altres indrets de la ciutat més allunyats de les Biblioteques Municipals.

D’aquesta manera, els usuaris es podran adreçar a la plaça d’Evarist Fàbregas durant el matí. Dimecres dia 24 d’abril, de 16:00 h a 19:00 h, la biblioteca mòbil estarà a la plaça Abat Oliba, i finalment, el dijous dia 25 d’abril, de 10:00 h a 13:00 h, estarà als Jardins del Mas Carandell, al barri Gaudí.

Vermut de Reus al Centre Cultural Blanquerna
El Vermut de Reus es promociona, com cada any, el dia 23 d’abril al Centre Cultural Blanquerna de Madrid, seu de la Generalitat, en el marc dels actes programats amb motiu de la diada de Sant Jordi: “Un llibre, una rosa i un Vermut de Reus”.

De 12:00 h a 14:00 h i de 18:00 a 20:00 h, tots els visitants que comprin un llibre al centre, podran degustar qualsevol de les 8 marques de Vermut de Reus: Miró, Yzaguirre, Iris, Rofes, Cori, Olave, Fot-li i Or del Camp, també rebran informació de la Ruta del Vermut de Reus i dels atractius turístics de la ciutat i se’ls obsequiarà amb una rosa.

Aquesta acció de promoció es fa des del 2014 i l’Agència Reus Promoció li dóna suport tant pel seu interès en la difusió d’un producte gastronòmic de qualitat de la ciutat com pel que suposa pel posicionament de la imatge de Reus com a Capital del Vermut.