Reus implanta zones d’aparcament pels pares de l’escola Montsant i de l’Institut Baix Camp

L'objectiu és millorar la seguretat a les entrades i sortides dels centres educatius

Imatge de la nova zona d'aparcament a l'entorn de l'Institut Baix Camp

El Servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana de Reus ha implantat noves mesures de mobilitat als carrers de Les Borges del Camp i de Jacint Barrau, amb l’objectiu de millorar la seguretat a les entrades i sortides de l’escola Montsant i de l’Institut Baix Camp.

En concret, just davant dels centres s’ha reordenat l’aparcament i s’ha delimitat una zona limitada a la parada de vehicles, reservada als familiars dels alumnes en les franges horàries següents: de 7:30 a 9:15 i de les 11:45 a 18:00h.

Joaquim Enrech, regidor de Seguretat, afirma que “amb aquestes noves mesures es busca el doble objectiu de facilitar la mobilitat i reforçar la seguretat, ja que es permet que els familiars dels alumnes puguin aturar-se a deixar els escolars sense ocupar cap carril de circulació ni aparcar en doble fila”.

Les limitacions d’estacionament en les àrees de seguretat només s’apliquen en els horaris indicats de dilluns a divendres i en calendari escolar. La resta d’hores del dia, els veïns i la resta de conductors poden estacionar els seus vehicles amb normalitat a la zona indicada per als familiars dels alumnes.

Cinc escoles més amb mesures de mobilitat segura
Aquests canvis arriben després d’aplicar mesures similars de mobilitat segura en altres centres educatius de la ciutat com les escoles Joan Rebull, Sant Pau, La Salle, General Prim i Pare Manyanet.

La iniciativa ha obtingut bons resultats tant en termes de seguretat com de mobilitat de la comunitat educativa i del conjunt de la ciutadania que es mou a l’entorn dels centres.