Reus i Amposta, “tranquils” després de la citació, que ha arribat per fax

Carles Pellicer ha explicat que compareixerà davant la Fiscalia de Tarragona acompanyat d'un advocat i que encara ha de decidir si declararà o no

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha explicat que compareixerà davant la Fiscalia de Tarragona acompanyat d’un advocat i que encara ha de decidir si declararà o no. “Hi aniré per escoltar què em diuen i ja decidirem què fem”, ha afirmat Pellicer, que ha assegurat que la seva posició és “inalterable” i segueix sent “la mateixa del primer dia”. L’alcalde, que s’ha mostrat “tranquil”, s’ha compromès amb “el full de ruta previst”.

Per la seva banda, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha admès que la notificació de l’ordre judicial “sobta” tot i que ja l’esperaven. Tomàs ha dit que no té “cap problema” en anar a la Fiscalia “voluntàriament” i que encara ha de decidir si s’acollirà al dret a no declarar. Per l’alcalde, la citació “no modifica en res la posició” del consistori ampostí en referència a la cessió de locals per l’1-O perquè consideren que estan “responent al mandat del poble”. “Tenim la consciència absolutament tranquil·la”, ha explicat a l’ACN Tomàs, que creu que la citació pretén “minar la participació” ciutadana.