Reus commemora el Dia Universal de la Infància

La ciutat de Reus s’afegeix als actes del 30è aniversari de l’aprovació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, a partir de la qual es commemora el Dia Universal de la Infància. En aquesta ocasió i per celebrar i fer una crida a totes les accions Unicef ha proposat que en aquesta diada la infància prengui el poder i pinti el món de blau.

A la capital del Baix Camp es realitzarà, per un costat, una acció des de la Regidoria de Salut i Ciutadania i, en concret a Mas Pintat s’ha programat per aquesta diada que cada infant participant dibuixi la silueta de la seva mà, en un mural on el món i els colors blaus de totes les mans, signifiquin la unió i vincle en un planeta, on els drets dels infants son presents i és fan possibles.

Posteriorment s’ha preparat un espectacle poètic «el carrer del mar» amb Genovesa Narratives teatrals i Joan Rioné, que busca la relació directa amb el públic més petit i que combina actor i teatre d’objectes. L’espectador coneixerà, tot passejant, un món farcit d’històries en les que participarà activament. Finalitzarà l’acte amb un berenar de coca i xocolata per tots els assistents.

L’acció serà avui mateix dimecres 20 de novembre a les 17:30 h i és gratuïta i oberta a tothom.

Al Gaudí Centre
D’altra banda, des de la Regidoria de Projecció de Ciutat s’han preparat dues iniciatives al Gaudí Centre. Per un costat, es realitzaran uns tallers a la tarda, adreçats a infants d’entre 4 i 10 anys, i que començaran a les 17:00 i fins a les 18:30 h. Per poder-hi participar cal reserva prèvia que es pot fer o trucant al 977 010 670 o enviant un mail a [email protected] ja que l’aforament és imitat.

La segona iniciativa serà la il·luminació de la façana, que serà de color blau amb motiu de la commemoració d’aquest dia. Recordem que des de l’hivern passat es va realitzar un canvi en la il·luminació de la façana del Gaudí Centre amb un nou sistema d’enllumenat led que permet oferir un gran ventall de gammes cromàtiques, tant a nivell de colors, com d’intensitat i freqüència del canvi de tonalitats.