Reus, capital dels actes a favor de l’eliminació de la violència envers les dones

La consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Elsa Artadi, ha presidit aquest divendres al Palau Bofarull de Reus l’acte institucional de la demarcació de Tarragona amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que es commemora a tot el món el 25 de novembre. La programació d’actes que es fan a Reus aquests dies inclou aquest dimarts la projecció del curtmetratge “Basuras”, en què participar&a grave; la directora del film, Jordina Ros.

Durant l’acte d’aquest divendres a Reus l’escriptora Marta Magrinyà ha fet lectura del manifest institucional. Tot seguit s’ha realitzat una taula rodona sobre els 10 anys de la Llei 5/2008 i els reptes de futur, moderada per la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, i amb la participació de Lídia Bargas, coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones i Elisabet Godoy, advocada del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD).

L’Ajuntament de Reus, a través de les regidories de Benestar Social i de Participació, Ciutadania i Transparència, en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones i amb la participació de diverses entitats de la ciutat, ha programat aquests dies un cicle d’activitats a diversos equipaments municipals, que va començar el 19 de novembre i acaba el 12 de desembre. S’han programat exposicions, un taller de defensa personal, cinema i contes amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de fer front a la violència masclista.

“Basuras” es projecta dimarts a Reus
Aquest dimarts, 4 de desembre, a les 19:30 h al Casal de la Dones de Reus, la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència organitza una projecció del curtmetratge “Basuras”, que tracta la violència masclista a través d’una història de ficció amb una dona gran com a protagonista. Seguidament es portarà a terme un col·loqui amb la presència de la seva directora, Jordina Ros; la psiquiatra i productora associada del curtmetratge Elena Padrell; l’advocada Francisca Díaz; l’advocada del SIAD Elisabet Godoy i una de les actrius del curt, Isabel Villanuev a.

“Basuras”, amb una durada de 14 minuts, explica la història de Maria, que porta uns anys tancada al psiquiàtric per haver matat el seu marit, en defensa pròpia, després de patir anys de maltractaments. Ara la seva sentència s’ha complert i Maria haurà de refer la seva vida.

Es tracta d’una coproducció de l’Escola de Cinema de Reus (ECIR) i que s’ha realitzat amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Reus a través de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017.