Representants barcelonins tallen aquest divendres la tercera cama de la Vella Quaresma

La Regidoria de Cultura i la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística continuen aquest divendres (10:00 h) l’activitat de serrar una de les set cames de la Vella Quaresma, en aquest cas la tercera, mitjançant un espectacle adreçat als nens i nenes de la ciutat. En aquesta ocasió s’ha convidat el director de la Casa dels Entremesos de Barcelona Xavier Cordomí i el tècnic de festes de l’Institut de Cultura de Barcelona Joan Camps a protagonitzar la tercera de les sessions setmanals que, amb la presència d’escolars, es realitzaran fins al dia 12 d’abril a la plaça de les Peixateries Velles.

Els dos representants barcelonins han estat convidats per commemorar els quatre anys de col·laboració entre les ciutats de Reus i Barcelona en l’àmbit de la cultura popular i tradicional, que va tenir com acte destacat l’intercanvi dels seguicis els mesos de febrer i juny de 2013.

En aquesta tercera sessió hi participaran les escoles La Salle, Joan Rebull, General Prim i Alberich i Casas, amb un total de 404 nens i nenes que assistiran a l’espectacle.

Aquest any, uns 2.000 xiquets i xiquetes de més de trenta escoles i llars d’infants s’han sumat a aquesta proposta. A més, les àrees de Cultura i Ensenyament han repartit a les escoles una imatge de la Vella Quaresma per muntar, dissenyada per Sergi Salvó (IAKARE).

L’espectacle que es fa a les Peixateries Velles està protagonitzat per Xavi Picarols, que interpreta el “Carni”, el gran protagonista del Carnaval que no es resigna a la realitat que la festa s’ha acabat i que no tornarà fins l’any vinent.

L’acte tindrà lloc cada divendres a les 10:00 h, mentre duri el període de la Quaresma, amb músics, cançons i gresca. L’última cama se serrarà el dimecres de la Setmana Santa, el dia 12 d’abril a les 12:00 h. Cada setmana, membres d’entitats locals (persones vinculades al Carnaval, artistes, representants del món de la cultura popular, la música o el teatre) tallaran les cames de la Vella Quaresma, que estarà penjada durant tot aquest període de l’any a les Peixateries Velles.