“Qui ets?”, de Màrius Serra, diumenge al Teatre Bartrina

Sota la direcció de Joan Arqué, l’autoria de Màrius Serra i la interpretació d’Òscar Muñoz, Judit Farrés i Roger Julià, el Teatre Bartrina acollirà aquest pròxim diumenge dia 10 de novembre, a les 18:00 h, l’obra de teatre “Qui ets?”. En Llullu, fill de Màrius Serra, va néixer amb paràlisi cerebral i ha d’anar amb cadira de rodes i mai no podrà caminar. En un càmping de l’Empordà on passen uns dies en família, el seu pare es queda embadalit veient com corre el cosí de Lullu i té un somni: algun dia veurà córrer son fill. Acompanyat de la mare i la germana, passejaran el Llullu per tot el món, d’Itàlia a Hawaii, atraient les mirades de persones molt diferents. Fins que un dia, el somni es farà realitat.

Màrius Serra va publicar “Quiet” l’any 2008 en una col·lecció de narrativa, quan el seu fill Llullu de 8 anys. El llibre va circular i es va traduir en diverses llengües, com el coreà. El juny de 2009 es va fer una lectura pública il·lustrada amb música en el marc del concert benèfic “Mou-te pels quiets”. Serra explica que alguns actors amics que hi havia participat, li van parlar de la “força dramàtica de les escenes que llegien”. Aquella lectura pública va omplir la sala gran de l’Auditori i va finalitzar amb una versió de L’home estàtic”, interpretada per Pau Riba i Sergi López, amb en Llullu dalt de l’escenari. Al cap d’unes setmanes, el Llullu va morir.

Serra va seguir fent lectures de “Quiet”, fins que va pensar que “havia de fer una versió teatral que fes visible aquests éssers sovint invisible, els quiets, que et permeten descobrir qui ets”. Precisament, l’escriptor va presentar el passat dimarts la trobada sobre el llibre a la Sala Annexa de la Biblioteca Xavier Amorós, a partir de les 18:30 h.