«Estic perdut! Què puc estudiar?», jornada d’orientació universitària a La Palma

La sala polivalent de la Palma estarà dividida en diferents espais segons els àmbits d'estudi

L’Oficina Jove del Baix Camp, juntament amb els departaments de Joventut i d’Ensenyament de l’Ajuntament de Reus, organitzen les jornades d’orientació sobre estudis universitaris “Vaig perdut. Que puc estudiar?”, adreçades a joves que estan finalitzant 4 d’ESO i o bé, estan cursant primer i segon de Batxillerat als diferents centres educatius de secundaria de Reus i comarca. La jornada –el 19 d’abril, a les 17:00h a la sala polivalent de La Palma– facilitarà que alumnes de la universitat es puguin trobar amb joves que d’ESO o BAT i puguin preguntar dubtes sobre els graus, els itineraris o la vida univarsitària.

El departament d’Orientació Universitaria de la Universitat Rovira i Virgili també coorganitza aquesta jornada i hi estaran presents, col·laborant i aportant alumnes becaris de les diferents branques universitaries. Aquests seran els encarregats de donar informació a l’alumnat dels diferents graus, les modalitats de batxillerat que han de triar per accedir-hi i resoldre qualsevol dubte relacionat.

La sala polivalent de la Palma estarà dividida en diferents espais segons els àmbits d’estudi (Ciències i ciències de la salut,ciències socials i jurídiques, arts i humanitats, arquitectura i enginyeries) on mitjançant plafons expositius es mostrarà tota la informació al respecte (nom del grau, en què consisteix, com es pot accedir, habilitats i competències que adquiriran i sortides professionals). Cada espai comptarà amb un parell d’alumnes de la URV que faran de facilitadors i estaran a la disposició dels joves perquè preguntin tot el que necessitin.

Durant la jornada «Vaig perdut! Què puc estudiar?» es realitzarà una xerrada informativa sobre la vida quotidiana universitària on els i les joves podran conèixer de primera mà com poden aprofitar al màxim el pas per la universitat a càrrec dels tècnics d’orientació universitària de la URV.

L’alumnat que estigui interessant en accedir en aquestes jornades haurà de realitzar una inscricpió prèvia mitjançant la web de Joventut Reus.