«Menja’t el Mercat», la festa gastronòmica del Mercat Central de Reus

Ofereix 20 tapes i activitats per a tota la família

Les parades del Mercat Central ja tenen a punt la 7ª edició de «Menja’t el Mercat», la nit de degustació de tapes que enguany es farà el dissabte 27 de maig. A partir d’aquest divendres, ja es poden comprar els tiquets de consumició de manera anticipada a les parades. Enguany, s’ofereixen 20 tapes diferents que s’acompanyen d’activitats per a tota la família des de les 6 de la tarda i fins a les 11 de la nit.

Els tiquets de degustació es poden adquirir a partir d’aquest divendres de manera anticipada a les parades o el mateix dissabte 27 de maig als dos punts d’informació que hi haurà a l’interior del Mercat. Pel que fa al preu, les tapes es venen a 2 euros i les begudes a 1,50 euros. També s’ha posat a la venda un tiquet combinat: un paquet de 5 consumicions per 9 euros –tres tapes i dues begudes– que incorpora un val de descompte d’un euro per comprar a les mateixes parades del Mercat Central els dilluns, dimarts i dimecres fins al 15 de juny.

Cargols amb salsa, tàrtar de vedella o fideuà
L’oferta de tapes d’enguany compta amb una vintena de propostes que s’han recollit en un tríptic que incorpora la informació de les parades que participen al «Menja’t el Mercat», amb el nom de la tapa que elaboren i la seva situació en un plànol perquè sigui més fàcil localitzar-les.

Sushi català, cargols amb salsa, rosbif a les herbes del Montsant, mandonguilles de xai amb salsa d’avellana, caprici argentí, hamburgueses de tot tipus… Aquestes són algunes de les propostes que comparteixen espai amb les tapes de les parades que es mantenen fidels a la seva recepta des de la primera edició: arrós cremós de botifarra negra, carpaccio de bacallà macerat i tomàquet italià, font de xocolata amb broxeta de fruites, pernil sensació ibèrica, tàrtar de vedella o menjablanc.

L’oferta de plats es completa amb la degustació de vins de la DO Montsant, amb la participació del Celler Cingles Blaus, i amb les begudes del bar que hi ha a l’interior del recinte, la Cafeteria Daniel Salinas, que en aquesta edició també disposarà d’un segon punt de venda a l’altre extrem del mercat per oferir un millor servei.

La regidora de Projecció de Ciutat i consellera delegada de Reus Mobilitat i Serveis, Montserrat Caelles, considera que «és un èxit de tots els paradistes que participen en la degustació de tapes que la jornada arribi ja a la 7ª edició; “Menja’t el Mercat” és una cita obligada al calendari de primavera de la ciutat. Esperem que el 27 de maig el Mercat Central es torni a omplir, de clients habituals i de clients potencials, perquè aquesta festa és una bona oportunitat perquè s’acostin al mercat nous públics, en un horari diferent i en un ambient festiu.»