L’Hospital de Reus hauria retirat les pròtesis de Traiber a 74 pacients

Segons un informe intern del centre, una dona de 83 anys va morir mentre li substituïen la pròtesi i a un altre home li haurien amputat una de les seves extremitats inferiors

Un informe de l’Hospital Sant Joan de Reus, a petició del jutge del cas Traiber, revela que el centre sanitari hauria operat a 74 pacients per retirar les pròtesis defectuoses de l’empresa Traiber. Així mateix, segons ha publicat El País, un informe intern del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia del centre detalla que una dona de 83 anys va morir mentre se li substituïa la pròtesi defectuosa al maluc, el maig de 2017, tot i que la informació no hauria transcendit fins ara. El mateix informe, a més, apunta que un altre pacient va patir l’amputació d’una extremitat inferior “donada la gran destrucció sèptica de l’ós al voltant de la pròtesi”, com reprodueix el rotatiu.

El diari també apunta que arran de la petició d’Eduard Ortiz, l’advocat que representa a 42 pacients que han denunciat el cas, el jutge del cas, Diego Álvarez de Juan, va implantar un protocol a l’Hospital de Reus per sotmetre cada cas a un estricte seguiment.