L’Hospital de Reus tanca el 2018 amb un dèficit de 111.000 euros

Està previst que abans d’acabar l’any el CatSalut passi a gestionar el centre hospitalari a través d’una nova empresa pública

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha tancat el 2018 amb unes pèrdues de 111.658 euros, una xifra inferior a la d’anys anteriors, segons han informat des del centre. Abans d’acabar l’any està previst que el CatSalut assumeixi el control de la gestió i del dèficit acumulat mitjançant la creació d’una nova empresa pública. Des del centre consideren que el dèficit és “proper a l’equilibri” i ho atribueixen a “la implicació de tots els professionals, juntament amb l’increment de l’activitat i amb les mesures de control de la despesa, a més de la distribució de dividends de Gecohsa”, la societat que gestiona l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre. De fet, la previsió del director del CatSalut, Adrià Comella, era que durant l’any passat s’acumulés un deute de 2,5 milions d’euros.

Per la seva banda, l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre ha tancat els comptes del 2018 amb un resultat positiu de 255,19 euros, mentre que el Centre MQ Reus ha finalitzat amb uns guanys de 50.099 euros.