L’Ajuntament de Reus renova la senyalització de la xarxa de camins

Es canviaran 136 cartells i se substituiran 25 suports de fusta

La regidoria de Medi Ambient i Ocupació de l’Ajuntament de Reus iniciarà pròximament els treballs per renovar la senyalització de la xarxa de camins del terme municipal. En total es canviaran 136 cartells i se substituiran 25 suports de fusta, amb uns treballs adjudicats per un import de 12.415,08 euros.

Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient i Ocupació, afirma que “l’objectiu és posar en valor que Reus disposa d’una autèntica xarxa de camins; i la nova senyalització permet treure’n molt més rendiment. Els cartells ja no indicaran itineraris tancats, sinó que donaran l’opció als usuaris a definir els seus propis recorreguts, informant de la distància a què es troben determinats punts d’interès del terme o poblacions veïnes. Cada usuari es marca el seu propi recorregut, amb la qual cosa les opcions d’intineraris són incomptables”.

Els nous senyals informaran del nom tradicional del camí, així com la distància en la que es troben punts que es consideren nodals de la xarxa, com poden ser poblacions veïnes o ubicacions d’interès. Donat la diversitat de usuaris de la xarxa de camins, s’ha preferit obviar el temps dels recorreguts.

Aquest nou model de senyalització en xarxa promou amb més claredat la vocació de comunicació dels antics camins, i posa en valor la riquesa i l’extensió de la xarxa de camins del terme.

Els nous senyals se sumen als que es van instal·lar el març de l’any passat, quan —fruit d’una col·laboració amb l’entitat Bicicamp— es van senyalitzar diverses cruïlles dels camins que més directament portaven als municipis veïns.

Ara, l’Ajuntament fa un pas més enllà, substituint tots els senyals dels camins que conformen la xarxa, especialment els de primer i segon ordre —que són els estructurals i vertebradors del territori—, i alguns de tercer ordre que s’han considerat importants tenint en compte la quantitat de veïns que hi habiten.

Els nous senyals tenen un tractament antigrafitti i reflectant. Se’n canviaran 136. També s’han adquirit 25 suports de fusta per tal de poder canviar-ne alguns, ja sigui per deteriorament o bé perquè es canvia la ubicació de la senyalització per a una millor visibilitat.