L’Ajuntament destina 30.000 euros a l’arranjament dels camins malmesos amb les pluges de l’octubre

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient, ha iniciat aquesta setmana els treballs d’arranjament dels camins del terme municipal que van quedar afectats a causa de les intenses pluges del passat octubre. Les obres s’han adjudicat a l’empresa J. Morell SL per un import de 29.969,06 euros.

Passats els forts aiguats, l’Ajuntament va realitzar actuacions d’urgència per garantir els accessos dels veïns dels camins que havien quedat tallats a causa de les fortes pluges. Ara s’han iniciat els treballs per reparar les irregularitats dels ferms, amb clots i terra procedent de del despreniment de marges produïts pel temporal. L’objectiu és que els camins recuperen les condicions de per poder-hi transitar amb seguretat.

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, destaca que «just passat el temporal vam demostrar capacitat de reacció per donar una resposta ràpida als residents que havien quedat aïllats. Ara comencem els treballs per deixar els camins en les millors condicions i perquè els puguem tornar a fer servir per moure’ns, fer esport i fer salut».

La relació de camins no s’actuarà és la següent:

Camí de l’Institut Pere Mata.
Camí de Constantí.
Camí del Mas de la Sena.
Camí del Burgaret.
Camí de la Creu.
Camí del Mas del Blasi.
Camí Vell de Riudoms.
Camí de la Selva a Salou.
Camí dels Cinc Ponts.
Camí del Mig.
Camí de les Alzines.
El termini d’execució previst, per a deixar les obres totalment enllestides, s’estima en 30 dies.

Aquesta inversió extraordinària se suma al contracte anual de manteniment de la xarxa municipal de camins, que per a aquest 2020 té pressupostats 60.000 euros (IVA inclòs). En aquest contracte s’hi han incorporat altres camins, que no tenien una urgència tant acusada però que també han patit un desgast important. Aquests camins són:

Camí de Monterols.
Camí de Riudoms a Castellvell .
Camí Antic de Castellvell.
Camí de les Planes del Roquís.
Camí de les Puntes.
La llevantada del passat 22 d’octubre va afectar bona part de la xarxa de camins del terme. En total es van comptabilitzar 24 camins tallats completament per escòrrecs en el ferms, guals impracticables, esllavissades de marges i arbres caiguts; tot i que la pràctica totalitat de vials de la xarxa es va veure afectada amb danys de menor consideració.