L’Ajuntament de Reus atén 269 dones víctimes de violència masclista aquest any

Amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones (que s’escau el 25 de novembre) l’Ajuntament de Reus, a través de les regidories de Benestar Social i de Participació, Ciutadania i Transparència, en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones i amb la participació de diverses entitats de la ciut at, ha programat un cicle d’activitats en diversos equipaments municipals, que comença el 19 de novembre i acaba el 12 de desembre. Hi haurà exposicions, un taller de defensa personal, cinema i contes amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de fer front a la violència masclista. Des de principi d’any l’Ajuntament ha atès 269 dones per violència masclista.

Aquest any 2018, el manifest unitari de la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis ha estat escrit per la periodista Ariadna Oltra i se centra, per segon any consecutiu, en la visibilització, sensibilització i lluita contra les violències sexuals. Es tracta d’una crida a l’empoderament de les dones i recorda que, tot i que just ara fa de 10 anys de l’aprovació de la Llei 5/2008, la norma catalana que dóna suport als drets de les dones, cal continuar actuant en aquest àmbit.

Enguany, l’acte institucional del Camp de Tarragona es fa a Reus el 30 de novembre a les 10:00 h al Palau Bofarull. Consistirà en la lectura del manifest institucional, a càrrec de l’escriptora Marta Magriñá; una taula rodona sobre els 10 anys de la Llei 5/2008 i els reptes de futur, moderada per la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, i amb la participació de M. Angels Gensana, jurista de l’Institut Català de les Dones (ICD), Elisabet Godoy, advocada del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), i Francisco Javier Goimil, fiscal delegat de Violència sobre la Dona de la Fiscalia Provincial de Tarragona. Per acabar, hi haurà una actuació musical.

Atenció a les dones víctimes de violència
Fins al 31 d’octubre, l’Ajuntament de Reus va atendre a 269 dones, amb les quals va fer 1.183 atencions, a través dels diferents recursos que ofereixen l’Oficina d’Atenció a la Víctima (OAV) i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD).