La regidora de Benestar Social de Reus viatja a Dinamarca

Avatar photo

L'objectiu és conèixer la dimensió social del sistema de salut danès

Una representació de la Regidoria de Benestar Social, encapçalada per la regidora Montserrat Vilella, formen part d’una expedició formada per una vintena de professionals i representants polítics del món local i d’ens especialitzats en salut mental, com la Fundació Pere Mata, que han viatjat a Dinamarca per conèixer el sistema de salut d’aquest país europeu.

La delegació visita el país nòrdic des d’aquest dimecres 13 de juny fins al divendres 15 de juny. Els dos primers dies coneixerà diverses experiències del govern local d’Odense en l’àmbit de la demència i el darrer dia es preveu visitar l’hospital de salut mental i la universitat de Copenhaguen.

La trobada ha estat organitzada pel Clúster de Salut Mental de Catalunya, una concentració geogràfica d’empreses, serveis i institucions interconnectats que comparteixen els reptes estratègics de l’assistència, la formació, la recerca i la creació de sinergies. L’objectiu d’aquest clúster és oferir a les persones que pateixen malalties mentals i a les seves famílies un espai on convergeixin la investigació, l’ensenyament i el guariment d’aquestes patologies.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, considera que és necessari que l’Ajuntament de Reus conegui experiències exitoses en l’àmbit de les polítiques públiques de benestar social: «Hem vingut a Dinamarca a conèixer de primera mà els millors programes a escala europea que contribueixen a resoldre o a reduir problemàtiques en l’àmbit social que afecten la quotidianitat de moltes persones i de les seves famílies, per tal de poder implementar-los a la nostra ciutat en un futur, adaptant-los a les particularitats de la nostra realitat social».

Durant aquesta visita a Dinamarca, des de la Regidoria de Benestar Social es vol aprofundir en el coneixement de la relació que l’administració pública d’aquest país estableix entre salut i benestar social. En concret, es volen conèixer experiències innovadores i exitoses en la millora de la qualitat de vida dels col·lectius següents: persones grans amb dependència, persones joves amb malalties de salut mental i persones sense sostre amb malalties mentals i/o addiccions.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Rècord de participació a l’Olimpíada de Robòtica de la UdL

Notícia següent

El Pla de Transició al Treball (PTT) forma 26 joves de Tàrrega i Mollerussa

Notícies relacionades