La Guàrdia Urbana reconeix la col·laboració policial i ciutadana, i els serveis de seguretat i prevenció

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme, Dolors Vàzquez, han presidit aquest dijous 28 de novembre al Teatre Bartrina l’acte de lliurament de les distincions als membres del cos de seguretat municipal en reconeixement als serveis prestats, als serveis distingits i al mèrit professional, així com al mèrit ciutadà.

L’acte, que s’emmarca en la celebració de la festa patronal de la Guàrdia Urbana de Sant Miquel, ha comptat amb la presència de representants del departament d’Interior de la Generalitat i de la resta de cossos i forces policials, així com representants del moviment veïnal.

L’alcalde, en el seu parlament, ha destacat els nous projectes de futur «per avançar en un model de Guàrdia Urbana proper i encara més arrelat a la dinàmica ciutadana. L’objectiu estratègic és avançar en el model de ciutat segura, amable i inclusiva que volem».

Al seu torn, la regidora de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme ha posat en valor «l’empatia, la dedicació i l’excel·lència» i ha destacat que la «Guàrdia Urbana és un equip que camina amb voluntat i desig de ser capdavantera en la excel·lència del servei cap al ciutadà, complementant el treball humà amb la aplicació de noves tecnologies, que ens facin més visibles.

La Guàrdia Urbana té actualment una plantilla de 146 agents, que tenen com a missió principal la de garantir la seguretat ciutadana, vigilar el compliment de les ordenances municipals, la ordenació i regulació del trànsit i la mediació en la resolució de conflictes. En els darrers anys ha fet de la proximitat l’objectiu de les directius polítiques i operatives per tal de dotar el servei municipal de seguretat de la màxima eficiència i eficàcia que demanda la ciutadania.