La Guàrdia Urbana instrueix diligències penals a un conductor per un positiu d’alcoholèmia d’1,08mg/l

Segons informa la Guàrdia Urbana, agents del cos municipal de seguretat han instruït diligències judicials contra el conductor d’un turisme Opel Corsa, un veí de Reus de 47 anys, el qual va donar un resultat positiu en la prova d’alcoholèmia. Els agents van identificar el conductor a les 2:30h del diumenge 23 de juny, quan estava realitzant maniobres d’estacionament de forma estranya al passeig de Sunyer. El conductor presentava signes evidents d’anar sota els efectes de begudes alcohòliques, i en la prova d’alcoholèmia practicada va donar un resultat positiu de 1,08 mg/l d’alcohol en aire espirat. Es van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

El dilluns 24 de juny, a les 5:06 hores, a la plaça Prim, agents de la Guàrdia Urbana van realitzar la prova d’alcoholèmia al conductor d’un vehicle Audi Q5, un veí de Reus de 48 anys, el qual va donar un resultat positiu de 0,69 mg/l d’alcohol en aire espirat. Els agents van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l’efecte de l’alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d’aire expirat, 0,40 en cas d’accident. Pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d’alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d’aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.