La Biblioteca Xavier Amorós tanca els actes del 15è aniversari amb 15 persones

Aquest dissabte dia 15 de desembre es tanquen els actes dels 15 anys de la Biblioteca Xavier Amorós en un acte protagonitzat per 15 persones i titulat “El Nadal que fa 15”. El Servei de Biblioteques ha preparat un acte participatiu, en el qual es dona la veu a 15 persones que han col·laborat amb la Biblioteca Xavier Amorós durant aquests 15 anys com a conductors d’activitats o que han aportat idees i conceptes que l’han fet evolucionar, créixer, o donar-se a conèixer.

A aquestes 15 persones, se’ls ha demanat que escullin un text important per elles per tal de poder-lo llegir en veu alta i que exposin els motius de la seva elecció. La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha explicat que “la idea de fer aquest acte i al que convidem a tothom que hi assisteixi és fer un homenatge a totes les persones que formen part de la història de la Biblioteca Xavier Amorós”.

D’entre els 15 participants, hi ha prevista la participació precisament de la mateixa Montserrat Caelles, de l’escriptor Xavier Amorós, i també de la reconeguda Coia Valls, aquesta darrera, com “autora de capçalera”, i que hi prendrà part com a representant dels autors i autores locals, amb qui la biblioteca té una atenció especial.

L’acte d’aquest dissabte s’iniciarà a les 12:00 h i es clourà amb una copa de cava per celebrar les festes nadalenques.

Al voltant de Sant Jordi és quan es van concentrar el màxim nombre d’actes de commemoració de l’aniversari, com va ser la instal·lació del memorial de Xavier Amorós, amb fotografia de Ribas Prous; la revetlla de Sant Jordi, amb discos de vinil punxats per diversos Dj del nostre territori, i una activitat per a joves a la plaça del Pallol el mateix dia de Sant Jordi. Aquestes activitats han volgut apropar-se a nous públics per donar a conèixer quins són els serveis bibliotecaris que tenen al seu abast.

Finalment, recordar alguns dels actes previstos per les Biblioteques Municipals durant aquestes dates com la tradicional recitació de poemes de Nadal que es farà el proper dia 20 de desembre, a les 11:00 h a la Biblioteca Pere Anguera, a càrrec dels alumnes de l’Escola Rosa Sensat. Les sessions de contes de la propera setmana seran el dimecres dia 19 de desembre, a la Biblioteca Xavier Amorós, i el dijous dia 20 de desembre, a la Biblioteca Pere Anguera. L’activitat està prevista a les 17:30 h i seran contes de Nadal en anglès.