La Federació d’Associacions de Veïns de Reus guanya el Premi Etiqueta Negra

El més votat pels ciutadans de Reus a la Gala dels Imprescindibles 2017 ha sigut l’Hospital de dia Mas Sabater – Fundació Esclerosi Múltiple

Aquest vespre ha tingut lloc la tercera edició de la Gala dels Imprescindibles al Teatre Fortuny de Reus, un esdeveniment en què hi participen unes 300 persones i que reconeix el mèrit a 35 projectes, persones i entitats que conformen el motor de la ciutat i que atorga el Premi Especial Etiqueta Negra de Vermuts Miró a l’Imprescindible de l’any.

Els deu postulants al premi dels Imprescindibles 2017 són l’Associació de Dones la Dàlia, el Club Esportiu Santes Creus, Còdol Educació, l’Escola de Dansa Artis Reus, l’Hospital de dia Mas Sabater – Fundació Esclerosi Múltiple, Òmnium Cultural, l’Orfeó Reusenc, el Reus Deportiu d’Hoquei, Xavier Pàmies Sistaré i Xavier Filella.

Xavier Graset, periodista del 3/24, ha sigut l’encarregat de presentar la Gala, on no hi ha faltat l’humor i l’espectacle de la mà de diverses personalitats i artistes.
Els primers premis de la nit han sigut per l’àmbit social, començant per l’Hospital de dia Mas Sabater – Fundació Esclerosi Múltiple, Còdol Educació, una institució que organitza diferents activitats, tallers i rutes en les quals hi han participat unes 36.000 persones aquest últim any.
També se’ls ha atorgat el reconeixement a Òmnium Cultural Baix Camp, que ha dedicat el premi a en Jordi Cuixart, el president de la fundació, a en Jordi Sánchez, a Oriol Junqueras i a Joaquim Forn, i per últim, a l’Associació de Dones la Dàlia de Maspujols.

Pel que fa a les personalitats imprescindibles s’ha premiat a Xavier Filella i al copropietari del Forn Sistaré, Xavier Pàmies Sistaré, que ha pujat a l’escenari acompanyat d’un capgròs que li van dedicar uns mesos abans durant el decurs del Vermut Rumbero celebrat al carrer d’Aleus sota el paraigua del CRAC i la Colla Castellera.
En l’àmbit de la cultura s’ha reconegut la tasca a l’Escola de Dansa Artis Reus i a l’Orfeó Reusenc.

Els Imprescindibles en l’àmbit dels esports han sigut el Club Esportiu Santes Creus i l’equip professional d’hoquei patins del Reus Deportiu.

I finalment, el Premi Especial Etiqueta Negra lliurat per Isaac Albesa, el guanyador de l’any passat, ha sigut per la Federació d’Associacions de Veïns de Reus, dedicada als nens en risc d’exclusió i al recapte de joguines, presidida per Valentín Rodríguez, mentre que el més votat pels ciutadans de Reus ha sigut l’Hospital de dia Mas Sabater – Fundació Esclerosi Múltiple.

Pel que fa a l’escenificació, el periodista Marc Andreu ha reproduït un cabaret i ha interpretat una vedette, Dolors Esquerda ha recitat uns versos i els conductors de la Gala han interpretat una cover version de la cançó Parole parole.

També ha sonat una versió de la cançó Despacito d’Enrique Iglesias, ballada per l’Escola de Dansa del Centre de Lectura.

Durant l’acte no s’ha deixat escapar l’oportunitat de fer referència al 155, als Reis i a la repressió que ha patit Catalunya els últims mesos, a més de lluir els llaços grocs a l’escenari per part d’alguns guardonats.

L’esdeveniment ha comptat amb la presència del director de Vermuts Miró, Carles Prats, que prèviament a l’acte ha revelat que el Premi Especial Etiqueta Negra aquesta vegada té una vessant solidària; els guanyadors de les edicions anteriors com Isaac Albesa, guardonat amb l’etiqueta negra el 2016 o l’alcalde de la ciutat reusenca Carles Pellicer, que ha confessat que ha votat a un d’aquests participants que dediquen part de la seva vida als altres ja sigui des de l’esport, la solidaritat o la promoció de la llengua entre d’altres, en definitiva, persones que fan molt pel territori.

 

Yolanda Mir