Encesa de la nova il·luminació de la façana de l’Escola Pompeu Fabra

Aquest dilluns s’han donat per finalitzades les obres d’instal·lació de la nova il·luminació ornamental a la façana de l’Escola Pompeu Fabra. L’encesa de llums s’ha realitzat el mateix dilluns al vespre amb l’assistència de l’alcalde, Carles Pellicer, juntament amb la comunitat educativa del centre.

L’Ajuntament de Reus va posar en marxa aquest projecte l’any 2018 amb motiu de l’Any Pere Caselles, per tal de posar en valor la seva obra arquitectònica. L’encesa de la nova il·luminació d’aquest singular edifici dona per clausurat l’any dedicat a un dels principals responsables de la transformació urbanística de la ciutat del segle passat.

La destacada trajectòria d’aquest arquitecte integra un important nombre d’edificis modernistes a Reus. Entre els més destacats també s’hi troba l’Escola Prat de la Riba, de la qual s’inaugurà la seva nova il·luminació ornamental el 20 de març de 2018.

Valor arquitectònic
Ara ha estat el torn de l’Escola Pompeu Fabra que, amb la instal·lació estratègica i estudiada de projectors LED, mostra tot el seu valor arquitectònic alhora que destaca els elements ornamentals més importants de la seva façana. Aquesta obra es va adjudicar a l’empresa Tesecnia SA per un import total de 33.857,01 euros. El conjunt de l’obra ha comprès els treballs de muntatge de la nova instal·lació d’elements d’enllumenat, així com tots els treballs i mitjans necessaris per a la seva execució.

Amb l’enllestiment de les millores d’enllumenat ornamental d’aquests emblemàtics edificis s’ha aconseguit posar de relleu tot el seu valor arquitectònic. Val a dir que, al mateix temps que són una part molt valuosa del patrimoni històric reusenc, també són equipaments destinats a l’ensenyament amb ple ús i activitat, el que els confereix una major valor i importància.