Els veïns tenen l’última paraula en la reforma del vial del carrer Alt de Sant Pere

El termini d'execució de l'obra, en cas que tiri endavant el projecte, serà de 4 mesos

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, acompanyat dels regidors de Via Pública i d’Urbanisme, Hipòlit Monseny i Marc Arza, es reuneix aquest dimarts 5 de juny amb els veïns del carrer Alt de Sant Pere per explicar-los el projecte municipal de remodelació del vial. La reunió s’emmarca en la política de proximitat del Govern de Reus i té com a objectiu conèixer l’opinió dels veïns tant del propi projecte de reforma com del sistema de finançament de les obre s.

La reforma del carrer té un pressupost de licitació de 318.753,28 euros, i està cofinançat a través d’una subvenció del PAM de la Diputació de Tarragona de 127.501,31 euros. L’obra també estaria finançada amb contribucions especials, corresponents al 35% del total de la inversió.

L’obra es planteja com a continuïtat de les actuacions de remodelació realitzades en els darres anys als carrers de Travessera Sardà, la plaça Molrius, el carrer de Sant Tomàs, de Sant Miquel i de Josep Anselm Clavé.

L’actuació es preveu en el tram entre el carrer de Dr. Robert i la Riera Miró. La solució adoptada dona major comoditat al vianant, augmentant l’amplada de les voreres actuals i reduïnt la densitat del trànsit, ja que s’elimina la superfície d’aparcament. En aquest sentit, es considera que disposa de suficients aparcaments soterranis propers, com el de la plaça Llibertat i el del Pallol. El projecte manté el sentit de circulació del trànsit actual.

El paviment de les voreres es projecta de panot/terratzo i el de la calçada amb asfalt. L’espai de vianants es protegeix amb pilones, i es planifiquen passos de vianants adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

El termini d’execució de l’obra, en cas que tiri endavant el projecte, serà de 4 mesos.