El Voluntariat per la llengua posa en marxa l’edició de primavera a Reus i Baix Camp

Amb l’arribada de la primavera i l’inici dels cursos del tercer trimestre el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus (CNL) posa en marxa una nova edició del programa Voluntariat per la llengua a Reus i Baix Camp. Els programa està obert a tota la ciutadania i forma parelles lingüístiques que adquireixen el compromís de trobar-se una hora a la setmana durant deu setmanes per parlar en català en un ambient distès. Per fer de voluntari només cal ser major d’edat, parl ar habitualment en català i tenir una hora lliure a la setmana; els aprenents, per la seva banda, són persones majors d’edat, que tenen coneixements bàsics de català i que volen practicar-lo en un ambient tranquil amb l’ajuda d’un voluntari lingüístic.

Una vegada formalitzada, la parella lingüística acorda el dia de la setmana i l’hora en què vol trobar-se i decideix on anar i quina activitat vol fer, depenent dels seus gustos, interessos o aficions, mentre xerra en català. Paral·lelament, el programa organitza i difon activitats lúdiques, culturals o de descoberta de l’entorn perquè voluntaris i aprenents puguin descobrir el patrimoni del seu municipi i relacionar-se en català amb altres persones que participen de la mateixa experiència que ells.

Aquesta edició començarà amb l’acte de presentació de parelles lingüístiques, que es farà el dia 3 de maig a les 18.30 h al Centre Cultural Castell del Cambrer (pl. del Castell, 4, Reus). En aquest acte, a banda de rebre les instruccions del programa i conèixer la parella lingüística assignada, els participants podran conèixer aquest edifici recentment restaurat. Al llarg dels mesos que duraran les trobades els participants del VxL podran descobrir altres elements importants del patrimoni reusenc, com ara el Centre de Lectura, entitat col·laboradora del Voluntariat per la Llengua, i la Casa Navàs, a través de les activitats complementàries que organitza el programa per a les parelles lingüístiques.

Una altra activitat en què poden participar tant voluntaris com aprenents i que en aquest cas està oberta a tota la ciutadania són les trobades del “Fem un beure?”, que cada mes s’organitzen en un establiment col·laborador diferent.

Les persones que estiguin interessades a participar-hi com a voluntàries o com a aprenentes poden adreçar-se al CNL de l’Àrea de Reus, situat al carrer de l’Àliga de Reus, 1, personalment, per telèfon (977 128 861) o per correu electrònic ([email protected]). També poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat, o fer el tràmit als punts d’inscripció del Voluntariat per la llengua distribuïts pel Baix Camp.