El Teatre Bartrina modernitza i millora la climatització

El Teatre Bartrina durà a terme un projecte de millora i modernització de la climatització de l’espai escènic, en concret als aparells que donen servei a les dependències de la sala d’exhibició, al hall d’entrada i a la primera i segona planta de camerinos.

La inversió al sistema de climatització es realitzarà en el període d’un mes, aproximadament, i implicarà la substitució total de la maquinària que hi ha actualment. La decisió del canvi s’ha pres atès que l’actual sistema ha quedat obsolet i després que des dels primers dies de l’any s’han d’engegar i apagar les màquines manualment, la qual cosa posa en risc els aparells i la possibilitat de donar servei de climatització a les activitats previstes.

El pressupost previst per al canvi dels aparells de climatització oscil·la els 50.000 euros. Els equips tècnics intentaran canviar la maquinària actual per una versió igual però més modernitzada. Això facilitarà que no sigui necessària cap altra actuació d’adequació hidràulica a les instal·lacions de l’espai escènic.

L’Ajuntament de Reus té previst destinar aquest any 2019 un total de 75.000 euros en concepte d’inversions al Teatre Bartrina, amb la voluntat de continuar amb la modernització de les instal·lacions i la maquinària, que ja va comportar que l’any 2018 es realitzés una inversió de 50.000 euros. Les màquines que en aquesta ocasió se substituiran es troben a la part superior de la part nova del teatre, a dalt del terrat.

Aquest dilluns es va passar l’expedient de modificació de crèdit per dur a terme aquesta inversió a la Comissió Informativa de Serveis Generals amb la previsió que es pugui aprovar al pròxim ple municipal de dilluns 11 de febrer. Amb aquesta actuació es referma el compromís de l’Ajuntament de Reus en l’esforç en millorar i modernitzar l’equipament del Teatre Bartrina, una part del qual té ja 25 anys.