El Teatre Bartrina acull una jornada formació accessibilitat als teatres

En el marc de les actuacions del Pla d’accessibilitat dels equipaments escènics i musicals 2016-20, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya organitza el mòdul formatiu “L’accessibilitat als equipaments culturals” per a persones programadores i tècniques dels equipaments.

En aquest mòdul es faran tres sessions, en les quals s’hi abordaran els diferents àmbits de l’accessibilitat i la seva aplicació pràctica: els plans d’accessibilitat, la Lectura Fàcil i les funcions accessibles i activitats que fomenten l’accessibilitat. Així com tres sessions d’Atenció a les persones amb discapacitat a Girona, Lleida i Reus.

Així doncs la tercera formació serà el proper 14 d’octubre al Teatre Bartrina i tractarà sobre “L’atenció a les persones amb discapacitat i necessitats especials” per a caps de sala, tècnics i professionals d’atenció directa dels equipaments. La jornada començarà a les 8:45 h amb la benvinguda als assistents i està previst que finalitzi a les 14:30 h.

La jornada té els objectius següents:

· Afavorir una atenció de qualitat a les persones amb diversitat funcional usuàries dels equipaments escènics i musicals.

· Dotar als professionals que realitzen l’atenció directa d’eines personals que millorin la qualitat i el benestar de les persones amb diversitat funcional.

· Treballar casos i exemples concrets d’equipaments escènics i musicals adequats als criteris de diversitat i d’accessibilitat.

· Oferir competències concretes pel disseny i la gestió de mesures d’accessibilitat i/o per a l’atenció directa de persones amb discapacitat.