El Teatre Bartrina acollirà ‘Celebraré mi muerte’, d’Alberto San Juan i el Dr. Hourmann

Reus afrontarà aquest cap de setmana els dos grans temes tabú de la societat contemporània: la mort i l’eutanàsia. Els abordarà la Comissió de Cultura del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, qui organitza aquest esdeveniment, amb la presentació del llibre ‘Morir’, de Cory Taylor, aquest divendres, i al teatrefòrum que es farà al Teatre B artrina dissabte dia 30 després de la representació de ‘Celebraré mi muerte’, d’Alberto San Juan i el Dr. Hourmann.

En primer lloc, avui 29 de novembre es presenta a la Galatea Llibres ‘Morir’, de Cory Taylor. El va escriure la seva autora quan el càncer que patia va entrar en fase terminal. Les reflexions sobre la mort i com les persones ancianes decideixen l’hora de marxar en altres cultures, fan d’aquest llibre una obra de lectura obligada, segons alguns crítics literaris.

L’endemà, el Teatre Bartrina representarà a les 21:00 h ‘Celebraré mi Muerte’ i posteriorment, els espectadors que ho vulguin, podran debatre sobre el contingut de l’obra amb el mateix Dr. Hourmann, Jaume Descarrega com a vocal de la Junta de Govern del COPC i Isabel Alonso, presidenta de l‘Associació Dret a Morir Dignament Catalunya, repetirà com a convidada experta al debat.

Tant la presentació del llibre com l’obra, el tema central serà la mort digna, però des de la perspectiva d’un metge que va practicar l’eutanàsia a una persona que va entrar a urgències hospitalàries amb una esperança de vida d’hores i dolors extrems. El Dr. Hourmann, autor del guió de l’obra teatral, va ser acusat d’homicidi perquè va reflectir els fets a la història clínica de la persona i l’hospital va haver d’informar-ne el sistema judicial.

La representació, que forma part de la temporada teatral de Tardor a l’espai escènic reusenc, començarà a les 21:00 h i els preus de les entrades oscil·len entre els 15€ i els 8 €.