El Punt de Voluntariat de Reus organitza jornades gratuïtes de formació

L'objectiu és facilitar eines per tal de poder realitzar d'una manera més conscient i més profitosa la tasca de voluntariat

Jornada d'acompanyament a persones voluntàries. CEDIDA

El pròxim 22 de novembre està prevista una segona jornada gratuïta de formació, de 10 a 14 h, al Centre Cívic del Carme (plaça de la Patacada, 10), organitzada per la Regidoria de Benestar Social, a través del Punt de Voluntariat, i impartida per una professional de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS). En aquesta ocasi&o acute;, la formació s’adreça, de manera especial, a les persones voluntàries i porta per títol «Gestionar el vincle afectiu amb l’usuari». El passat 8 de novembre una desena de representants d’entitats de la ciutat van participar en una primera jornada de formació, amb el títol «Acompanyar el voluntariat per a motivar-lo».

Les persones voluntàries que hi vulguin assistir aquesta segona jornada, s’han d’inscriure abans del 18 de novembre.

L’objectiu de les dues jornades és facilitar eines, tant a les persones que dirigeixen les entitats com a les persones voluntàries, per tal de poder realitzar d’una manera més conscient i més profitosa la tasca de voluntariat.

5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat
A més d’aquestes dues jornades de formació, el Punt de Voluntariat també preveu organitzar la 4a edició de la Mostra d’Entitats de Voluntariat el 5 de desembre a la plaça Prim, coincidint amb la celebració, a tot el món, del Dia Internacional del Voluntariat. Una mostra que estava prevista inicialment a l’octubre i que es va haver d’ajornar per la pluja.