El projecte de passallibres “leCtURA” recull més de 6.000 llibres i n’allibera 3.492

Es va iniciar la Diada de Sant Jordi de l’any passat amb l’objectiu de facilitar als pacients i als seus acompanyants llibres per llegir durant la seva estada al centre

Amb el lema “A l’Hospital la lectura, cura!” ara fa un any es va instal·lar el primer punt d’intercanvi de llibres a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. En aquest primer any s’han recollit 6.800 llibres i se n’han alliberat 3.492 i la bona acollida ha permès dotar de llibres altres indrets de l’Hospital com, per exemple, la sala d’espera de la Unitat de Cures Intensives.

Lectura va néixer amb l’objectiu de facilitar als pacients i als seus acompanyants llibres per llegir durant la seva estada al centre i és un dels punts d’intercanvi que promou l’Ajuntament de Reus a diferents indrets de la ciutat.

Està inspirat en el concepte Passallibres (BookCrossing) i es basa en compartir llibres, llegir-los i deixarlos anar perquè viatgin per tot el món:

• Oferint un servei complementari del que habitualment ofereix l’Hospital a les persones usuàries, per trencar la monotonia de les hores que han d’estar en un entorn aliè a les comoditats de casa seva.

• Omplint els buits de les persones acompanyants o personal cuidador durant l’ingrés dels familiars i/o l’espera a les sales de consulta externa.

• Potenciant una activitat lúdica que es pot compartir a la resta del món.

Tipologies de llibres que trobem al punt de passallibres leCtURA:
• LLIBRE ALLIBERAT (porta’n un de casa teva i allibera’l)
• LLIBRE INTERCANVIAT (deixa’n un i agafa’n un altre)
• LLIBRE RELLEGIT (una altra persona llegeix el mateix llibre)

En diverses ciutats, jardins, hospitals, escoles, podem trobar espais o llibres que estan sols, esperant que algú els agafi. Es tracta de llegir un llibre i després alliberar-lo, al mateix lloc o en un de diferent.