El Memorimage 2019 prepara la recta final

El Festival Internacional de cinema amb imatges d’arxiu Memorimage encara la recta final. Aquest divendres es fa el darrer dia de projeccions de la Secció Oficial on ens trobarem amb “La Maleta de Madame Colette” el retrat d’una dona singular, nascuda a França, que va arribar a Mallorca on va trobar la pau i el lloc per arrelar i desenvolupar la seva carrera com a pintora, que es projectarà a les 19:0 0 h al Teatre Bartrina. Més tard, al mateix teatre i a partir de les 21:00 h es projectarà “Peret, jo soc la rumba” que descobreix el rei de la rumba de manera intima però a l’hora realitza un homenatge.

Per segon dia consecutiu el Festival seguirà amb les projeccions del MemoriReus al teatre de l’Orfeó Reusenc. Començaran a les 19:30 h amb “Elena Universo” es submergeix en la trista història de l’Elena, una dona que no encaixava en el que s’esperava d’ella però tampoc en el que volia ser. I finalment, es projectarà “Gaudí, l’arquitecte de Déu”, gràcies a la qual el públic coneixerà a cinc laics que parlen sobre l’arquitecte. Per aquestes dues sessions el Festival comptarà amb la presència dels seus directors que explicaran la seva experiència a l’hora de realitzar les pel·lícules. Totes les sessions són gratuïtes i obertes a tot el públic.

Dissabte, últim dia del Memorimage 2019
La darrera jornada del Memorimage 2019 començarà el matí amb una proposta participativa: “Fem un gif?” – Un taller per a tots el públics, on es podran crear gifs personalitzats a través d’imatges d’arxiu. L’activitat tindrà lloc al Centre de la Imatge Mas Iglesias CIMIR, d’11:00 h a 13:30 h.

A la tarda, finalitzarà la programació d’enguany amb la secció MemoriXics, la secció dedicada a pel·lícules per a públic familiar. Una bona manera de redescobrir amb els més petits les pel·lícules que són grans clàssics del cinema i alhora obres d’arxiu recuperades; en aquest cas, “Mon oncle” dels Jaques Tatí. La projecció serà a les 16:30 h al Teatre Bartrina.

El mateix espai escènic acollirà, a partir de les 21:00 h, la gala final, en la qual es realitzarà el lliurament de premis d’aquest Memorimage 2019. Presentarà la cerimònia d’aquesta XIV edició la comunicadora Montse Llussà.

A més, hi haurà el director, Albert Montón, i al productor executiu, Miquel Frances, de la pel·lícula de clausura: “Contra el No-Do”. El film narra la figura cabdal de Llorenç Soler un home, lliure i insubornable que va esdevenir un dels precursors del cinema documental independent en aquest país a partir dels anys 60. Després de la projecció de la pel·lícula realitzarem un breu col·loqui amb ell i el director, Albert Montón.