El Gaudí Centre s’il·lumina de verd per al Dia Mundial de la ELA

Aquest divendres dia 21 de juny es commemora el Dia Mundial de la ELA (Esclerosi Lateral Amiòtròfica), la tercera malaltia neuroderegenativa darrera de la demència i del Parkinson. És per aquest motiu i per donar visibilitat a la malaltia que la façana del Gaudí Centre s’il·luminarà de color verd.

La ELA és una malaltia neuromuscular que provoca una degeneració selectiva de les motoneurones, les encarregades d’innervar els músculs implicats en el moviment voluntari. La conseqüència és una debilitat muscular progressiva que avança vers la paràlisi total del malalt, veient-se afectades les capacitats de parlar, mastegar i, fins i tot, respirar. La malaltia es diagnostica majoritàriament entre els 40i els 70 anys i acostuma a haver-hi uns 900 nous casos cada any.

La façana del Gaudí Centre
El passat mes de novembre es va realitzar un canvi en la il·luminació de la façana del Gaudí Centre amb un nou sistema d’enllumenat led, que permet oferir un gran ventall de gammes cromàtiques, tan a nivell de colors, com d’intensitat i freqüència del canvi de tonalitats.

Aquesta versatilitat en la il·luminació, permet identificar l’edifici en dies concrets, com a mostra de solidaritat en esdeveniments, jornades i campanyes determinades.