El Fortuny s’omplirà de gom a gom per a «El fantasma de Canterville»

El teatre Fortuny reobre aquest dimarts 16 d’octubre les portes per rebre la representació d’»El fantasma de Canterville», de Joan Yago, a partir de l’original d’Oscar Wilde. El teatre estarà ple de gom a gom per veure una de les peces teatrals amb més èxit de la temporada, dirigida per Josep Maria Mestres, i amb un repartiment encapçalat pel popular Joan Pera.

Es tracta d’una adaptació en llegua catalana del clàssic de Wilde, un diàleg còmic ple d’ironia i de crítica a la societat de l’època. Lord Canterville convida l’empresari nord-americà Hiram S. Otis i la seva família a passar el cap de setmana al seu antic castell d’Ascot, a Anglaterra, on conviuran amb el fantasma de Sir Simon de Canterville.

Canvi d’hora de l’òpera
«El fantasma de Canterville» no serà la única representació de la Temporada de Tardor prevista per a aquest mes al Teatre Fortuny. El pròxim cap de setmana tocarà el torn a l’espectacle familiar «La lluna d’en Joan» i posteriorment, el dimarts dia 30 serà nit d’òpera. Des de la direcció del Teatre Fortuny es fa especial incidència en l’avançament de l’hora d’inici de l’espectacle operístic a les 20:30 h.

Aquest canvi s’ha programat arran de les moltes peticions rebudes d’avançar el començament de les òperes atès que són representacions escèniques de llarga durada. A més, des del Teatre Fortuny s’apunta que en molts teatres, tant de Barcelona com d’altres localitats, l’inici de les funcions s’ha avançat a les 20:30 h per adequar-se mica a mica a l’horari europeu.

De moment, la prova es farà per a la representació de l’òpera «Falstaff», de Giuseppe Verdi, una comèdia lírica en tres actes, subtitulada al català. És una producció de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell per a «Òpera a Catalunya».

Espectacle familiar dissabte a la tarda
El dissabte dia 27 d’octubre es faran dues representacions per a públic familiar, a les 17:00 h i a les 18:30 h, de l’espectacle «La lluna d’en Joan», a càrrec de Teatre Nu. Es tracta d’un espectacle que parla de les emocions d’un nen que, per salvar la vida del seu pare que ha emmalaltit, es veu obligat a sortir a la mar un dia de forta tempesta.

És una adaptació del conte de Carme Solé Vendrell, interpretat per Francesc Mas i Maria Hervàs, com a manipuladors de titelles. L’espectacle, que dura 50 minuts, està recomanant per a nens més grans de 3 anys. El preu de les localitats és de 5 euros i són numerades.