El Concert per al record aplega més de 500 persones al Cementiri General de Reus

Més de 500 persones s’han congregat aquest vespre a la quarta edició del Concert per al record organitzat pels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp al Cementiri General de Reus.

La Banda Simfònica de Reus juntament amb l’Escola de dansa del Centre de Lectura i l’Escola de dansa i arts escèniques Artis han assumit el protagonisme d’aquesta edició que ha retrobat al públic novament en aquest espai tan simbòlic i emotiu com és aquest recinte funerari de la nostra ciutat. Aquesta iniciativa constitueix una celebració molt especial que pretèn evocar i homenatjar totes aquelles persones que reposen en aquest espai i, a més, posar novament en valor el Cementiri General de Reus, testimoni i patrimoni viu de la història de la nostra ciutat, des del més estricte respecte cap a la simbologia d’aquest entorn i a la naturalesa d’un indret tan especial.

Cal recordar que, durant els mesos d’estiu, un bon nombre de cementiris d’arreu d’Europa s’agermanen a través de la música per recordar amb el màxim respecte a tots aquells que reposen en aquests recintes sota l’aixopluc de l’Associació de Cementiris Significatius d’Europa, de la qual el Cementiri General de Reus en forma part des dels seus inicis.

Enguany, el Concert per al record ha comptat novament amb la participació la Banda Simfònica de Reus, amb el seu director Joan Reverté al capdavant, i de les citades escoles de dansa de la ciutat, una destacada col.laboració que s’emmarca dins la celebració de l’Any Roseta Mauri, en record de qui va ser una excepcional ballarina reusenca (1850-1923), a més de musa i inspiradora de molts artistes impressionistes durant les acaballes de segle XIX i començaments de segle XX. L’acte, presentat per Helena Tarragó i Josep Baiges, ha estat presidit per l’Alcalde de Reus, Carles Pellicer i ha comptat amb una àmplia representació municipal.