Concentració sense incidents davant la parada de Vox a Reus

Una trentena de persones protesten contra la presència de partits d’extrema dreta en la diada de Sant Jordi

Pla general de la trentena de persones concentrades davant la parada de Vox durant la diada de Sant Jordi a Reus. Imatge del 23 d'abril del 2019.

Una trentena de persones s’han concentrat davant la parada informativa de Vox a Reus aquest dimarts al migdia en el marc de la diada de Sant Jordi. Formant un cordó i vestits amb armilles grogues, els manifestants han desplegat una pancarta on s’hi podia llegir ‘Reus sempre antifeixista’, en una protesta que s’ha dut a terme de forma silenciosa i sense incidents. També han mostrat cartells amb lemes de rebuig al feixisme, el racisme i el masclisme. L’acte, convocat per diverses plataformes i col·lectius de la ciutat en contra de la presència dels partits d’extrema dreta durant la diada, ha mobilitzat diversos agents de la Policia Local i Mossos, que han vigilat la protesta, a distància.
Després de la protesta, que ha durat mitja hora escassa, els concentrats han passat per parades d’altres formacions, com Cs o dCIDE, situades al voltant de l’església de la Prioral de Sant Pere. Totes elles es presenten a les eleccions municipals del maig. Al vespre, s’ha previst una concentració a la plaça del Mercadal i no es descarta que l’acció també acabi en un recorregut, en el marc d’aquesta protesta per la presència de partits d’extrema dreta per Sant Jordi a Reus, a la qual s’hi han adherit prop d’una quarantena d’entitats, col·lectius i organitzacions culturals, socials, polítiques i sindicals.