“Casa de nines, 20 anys després” arriba aquest dimarts a la nit al Teatre Fortuny

El Teatre Fortuny s’omplirà aquesta nit de gom a gom per a la representació “Casa de nines, 20 anys després”, de Lucas Hnath, dirigida per Sílvia Munt i interpretada per Emma Vilarasau, Ramon Madaula, Isabel Rocatti i Júlia Trunyol. Aquesta ha estat una coproducció del Festival Grec 2019 de Barcelona i el Teatre Romea i ha suposat un dels grans èxits de taquilla de la temporada.

Sinopsi
Què passaria si la Nora, el personatge més conegut d’Henrick Ibsen, reaparegués a la mateixa casa que havia deixat enrere vint anys abans? Emma Vilarasau i Ramon Madaula ho expliquen de la mà de l’autor nord-americà.

L’obra és un drama prefeminista ambientat a Noruega en el qual la Nora, no accepta representar el paper assignat a les dones del seu temps i son vol ser tractada com una pertinença més, una nina en mans del seu marit. La funció finalitzava amb la protagonista marxant per la porta i deixant el seu home i els fills.

En aquesta segona part, Hnath converteix la porta a la qual truca la Nora a l’inici de la funció en un personatge més. En entrar a la casa per demanar els papers del divorci al seu marit, la protagonista haurà de defensar les seves accions davant dels habitants de la casa i assumir les conseqüències que els seus actes van tenir en la vida dels seus familiars directes.