Camerata XXI i Alba Forasté fan emocionar al públic del Festival de les Arts de Reus

El concert va comptar amb la solista Alba Rosa i la direcció de Xavier Blanc

El concert de Camerata XXI i Alba Forasté d’ahir dissabte, ha estat el penúltim espectacle de la programació del Festival de les Arts de Reus, una de les apostes de Reus Capital de la Cultura Catalana que té com a escenari del Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata. L’orquestra Camerata XXI i la soprano Alba Forasté van oferir un concert líric (i de música clàssica) que va exposar l’essència d’una exquisida selecció d’àries, temes i variacions que van permetre als espectadors emocionar-se amb les notes de les millors composicions musicals de tots els temps. El concert va comptar amb la solista Alba Rosa i la direcció de Xavier Blanc.

El festival clourà aquest diumenge 9 de juliol a les 21:00 hores amb l’espectacle Tothom ho sap, un homenatge a Leonard Cohen amb Marta Marco, Ernest Villegas, Marc Serra i Montse Vellvehí.

El FAR té lloc a l’emblemàtic Institut Pere Mata, l’hospital psiquiàtric de la ciutat. El pavelló dels Distingits i l’espai del Menjador, dues antigues sales del psiquiàtric amb capacitat per unes 100 persones cadascuna, s’han convertit en els escenaris del festival. A més a més, a l’exterior hi ha una zona d’oci i restauració on el públic pot prendre alguna cosa abans o després dels espectacles. Reus vol reivindicar aquest espai per acostar-lo als ciutadans i projectar el seu valor patrimonial alhora que escenificar que la cultura és un bé social i una eina de transformació social i pedagògica.

Amb el FAR, la Capital de la Cultura Catalana, Reus 2017, crea un projecte que fa temps que es volia promoure: un festival d’estiu que defuig el plantejament de gran aparador turístic com fan altres festivals i vol arrelar al territori i amb els ciutadans. El FAR compta amb el suport artístic i institucional del Festival de Peralada.