“Adolescència i addicions des d’una mirada de gènere”, nova proposta de la “Prestatgeria Psicoactiva”

El proper dijous, 7 de novembre, Mireia Ambrós de la Subdirecció General de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya, presentarà “Adolescència i addiccions des d’una mirada de gènere”, en el marc de la 3a edició de la “Prestatgeria Psicoactiva”, un cicle que se celebra a la Biblioteca Muni cipal Pere Anguera i que té com a objectiu informar sobre el consum de substàncies psicoactives a partir de la presentació de llibres i documents relacionats amb la matèria.

Tot i que els fenòmens d’ús de substàncies psicoactives en si mateixes no tenen gènere, l’efecte de les drogues són diferents segons les particularitats del sistema sexe-gènere. Històricament s’ha construït un prototip de consum de substàncies basant-nos majoritàriament en un tipus únic, que no inclou ni dóna facilitats a la visibilitat de les particularitats pròpies de les consumidores dones i de tots i totes aquelles que tenen altres identitats sexuals i de gènere.

Les activitats es fan a càrrec del Pla d’Accions sobre drogues de Reus (HUSJR), en col·laboració amb les Biblioteques Municipals i la Regidoria de Salut (Escola Oberta de Salut). La darrera proposta serà el proper dijous, 28 de novembre.