Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Curtmetratges a les escoles per celebrar el Dia del Medi Ambient a Reus

Avatar photo

Les sessions seran de 45 minuts i consistiran en la projecció dels curtmetratges seleccionats, el dia 5 de juny

La regidoria de Medi Ambient i Ocupació de l’Ajuntament de Reus porta el cinema de temàtica ambiental a les escoles de Reus, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra el 5 de juny.

El Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient, posa a la disposició de les escoles programes educatius formats per curtmetratges i documentals curts perquè puguin ser projectats dins de l’àmbit educatiu com una eina d’estudi, debat i entreteniment. A Reus s’han seleccionat dos curts per a passar durant tota la jornada en la Sala d’Actes del Centre Cívic Llevant. Els destinataris són alumnes de 4t de totes les escoles de Reus.

Els curtmetratges seleccionats són:

  • «Limites». Giulia Landi (2016). Itàlia, França: La rutina urbana d’una gran ciutat al peu dels Alps porta a una jove a somiar amb una vida alternativa a les muntanyes. La seva paciència s’esgota lentament fins que, cansada, decideix complir el seu somni i anar-se’n. Però haurà d’enfrontar-se a l’escletxa entre la natura idealitzada i la natura real.
  • «El sueño de Robinson». Sebastian Noguera (2015). Veneçuela: Hi ha un taller en el bosc de la ciutat de les Idees que pertany a un jove creatiu anomenat Robinson. Fa anys el seu avi va amagar un missatge secret en un cofre, un codi que revelarà com fer d’aquest planeta un lloc millor per viure. Uneix-te amb Robinson i les seves tècniques extravertides per resoldre aquest misteri, ajuda’l en la defensa del nostre medi ambient!

L’objectiu de la iniciativa és l’educació i conscienciació ambiental de manera afable i divertida, a més de que els més petits s’interessin i estimin el cinema i aprenguin que l’audiovisual és un mitjà més de comunicació que els permetrà explicar les seves històries i transmetre els seus coneixements.

Les sessions seran de 45 minuts i consistiran en la projecció dels curtmetratges seleccionats i la provocació d’un debat entre els alumnes dinamitzat per personal propi de l’Ajuntament, ja que un altre element important d’aquesta activitat és despertar el sentit crític dels alumnes, per generar un debat i una opinió sobre allò que està veient

A banda de l’oferiment durant el Dia Mundial de Medi Ambient, les escoles també poden optar a fer projeccions a la mateixa aula registrant-se directament a “Cada Aula un Cinema” dins de la pàgina oficial de FICMA on podran accedir als audiovisuals de forma gratuïta durant tot l’any.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Txarango actuarà a les Festes Majors d’Amposta

Notícia següent

El territori es reuneix amb Puigdemont per la capitalitat compartida

Notícies relacionades