Reus s’afegeix a la campanya ‘Recicla Vidre per elles’ per lluitar contra el càncer de mama

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Medi Ambient, s’ha afegit a la campanya “‘Recicla Vidre per elles’” que promou Ecovidrio en col·laboració amb la Fundació Sandra Ibarra, amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, que se celebra el 19 d’octubre. Aquesta campanya solidària i de sensibilització contra el càncer de mama té l’objectiu de sumar esforços davant aquesta malaltia i potenciar el reciclatge d’envasos de vidre. Així, Reus s’uneix a la xarxa de més de ciutats de tot l’Estat que s’han involucrat en aquesta iniciativa, acollint, un parell de contenidors de color rosa, que volen recordar els pits femenins, al carrer Sant Joan, davant del Gegant indi. Els contenidors hi seran durant les properes setmanes.

Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats en els contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaridad frente al Cáncer. En aquesta ocasió, la campanya s’ha estès per més de 170 ciutats de tot l’Estat com Madrid, Sevilla, Valladolid, Múrcia, Màlaga o Logronyo. D’aquesta manera, Ecovidrio ha instal·lat 500 contenidors roses per tot el país. A més, l’entitat ha comptat amb Sandra Ibarra, Presidenta de la Fundació que porta el seu nom, com a ambaixadora del projecte.

Com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a l’ocasió, en el qual es destaca el lema de la Fundació Sandra Ibarra: “Llenos de vida”. El miniglú es podrà adquirir a través de la web Miniglú.es, i els beneficis es destinaran a la Fundació Sandra Ibarra per a contribuir a la prevenció i recerca del càncer.

Dades de reciclat de vidre a Reus

Segons les últimes dades relatives a 2020, els habitants de Reus van reciclar un total de 1.556 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 14,7 kg.

Respecte a la taxa de contenització, Reus se situa amb una mitjana de 353 habitants per contenidor, comptant amb un total de 301 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.