Reus mantindrà tancades les escoles bressol municipals fins el curs vinent

Només un 22% de les famílies necessitarien el servei durant els mesos de juny i juliol

Imatge d'una escola bressol. (Cedida)
La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Reus ha decidit mantenir el tancament provisional de les escoles bressol municipals per a totes les franges d’edat i preparar la reobertura de cara el curs vinent per tal de garantir la seguretat i la salut dels infants i les seves famílies. Segons el consistori la decisió ve “avalada” per una consulta que s’ha fet a les famílies susceptibles de poder accedir al servei, segons la qual només un 5,6% s’acollirien al servei durant el mes de juny, i un 21,93% durant els mesos de juny i juliol. El regidor d’Educació, Daniel Recasens, explica que “el criteri que ens ha fet decantar la balança és la seguretat dels infants i les seves famílies”.

Segons afegeix el regidor, “la sola possibilitat d’un dubte raonable en la possibilitat de garantir la totalitat de les mesures requerides, amb els mitjans de què disposa en aquests moments la regidoria, exigeix una decisió prudent i responsable per assegurar la salut dels infants”.

La regidoria ha pres la decisió tenint en compte que les escoles bressol municipals fan una tasca educativa “que les condicions provocades per la pandèmia de la covid-19 no permeten reprendre en aquest curs escolar ni continuar amb el projecte pedagògic que estava previst”.

L’Ajuntament considera que el foment de la socialització dels infants resulta inviable segons les necessitats de distanciament que marquen les instruccions sanitàries. Segons Recasens, “creiem que la relació afectiva és clau i l’esmentat distanciament necessari no promouria una relació afectiva sana en aquestes edats primerenques”

L’Ajuntament recorda que les instruccions de la Generalitat en relació a l’obertura de centres educatius en la fase 2 de desescalada indicaven que, si els titulars de les escoles bressol ho consideraven adequat, n’autoritzava la reobertura, excepte pels infants d’entre 0 i 12 mesos.