Sanromà lamenta que l’Ajuntament no hagi comunicat a la Cambra l’acord assolit sobre l’hospital 

El president de la Cambra ha aprofitat per tornar a reivindicar la intermodalitat de l'aeroport de Reus

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanormà, ha lamentat aquest dimecres, 19 de novembre, durant el tradicional esmorzar de Nadal amb la premsa, la falta d’una comunicació directa i oficial per part de l’Ajuntament sobre els acords presos respecte al futur de l’Hospital Sant Joan de Reus. L’encara president de l’ens local considera que la ciutat ha perdut una infraestructura que podria perjudicar la seva capitalitat i ha manifestat públicament que l’Ajuntament no ha fet cap comunicació al respecte a la Cambra de Comerç, mentre que des de la presidència consideren que així hauria d’haver estat.

La Cambra de Reus demana explicacions a l’Ajuntament sobre l’acord assolit respecte a l’Hospital Sant Joan. Les declaracions de Sanromà al voltant de la no comunicació de l’Ajuntament de Reus a la seva institució sobre l’acord que l’administració local ha assolit amb el Servei Català de la Salut han estat de les més sorprenents del matí. El president de la Cambra ha estat clar i directe i ha manifestat que “encara no ha vingut ningú a explicar-nos la lletra petita dels acords que s’han pres entre l’Ajuntament i el CatSalut”. “Hem defensat el consorci, i ara hi ha hagut una cessió total”, ha exposat Sanromà, a la qual cosa ha afegit que així “la ciutat torna a perdre una de les infraestructures que li aportava capitalitat”. El president de la Cambra ha lamentat que “no tenim informació” sobre aquest canvi de criteris i ha etzibat que cal “més informació i més transparència”.

La Cambra continua reclamant la intermodalitat de l’aeroport de Reus

D’altra banda, Sanromà no ha desaprofitat la compareixença pública per tornar a reclamar el que és ja una “reivindicació històrica”: l’estació intermodal a l’aeroport de Reus. Davant les darreres declaracions del subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, que parlava d’una “baixador”, Sanromà ha respost que “seria un error històric fer un abaixador i no una estació”. “Celebrem que el govern socialista hagi canviat de parer”, ha dit el president, fent referència al fet que fins fa poc aquesta estació estava descartada. Però, ha reiterat que “l’estació intermodal és una infraestructura necessària”, ja que “és la infraestructura més important de Reus i la segona de Tarragona, després del Port”.

En aquest sentit, Sanromà també ha assegurat que s’han sentit “molt sols defensant l’estació intermodal” i ha valorat positivament el consens territorial al qual es va arribar fa uns mesos amb el pacte per les infraestructures ferroviàries. “L’estació intermodal ha d’ajudar a l’aeroport de Reus a ser la quarta pista de l’aeroport del Prat”, ha defensat.