Pellicer supera la qüestió de confiança i els pressupostos queden aprovats

L'alcalde ha titllat l'oposició d'"irresponsable" en un dels discursos més durs de la seva legislatura

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha superat la moció de confiança després que l’oposició no hagi presentat cap alternativa durant el termini previst de 30 dies. D’aquesta manera, els pressupostos queden automàticament aprovats. Ara, s’obre un termini d’exposició pública 15 dies hàbils per presentar al·legacions. En cas que hi hagi al·legacions, els comptes quedaran finalment lligats en ple, en un mes aproximadament. Tot i això, les al·legacions en cap cas modificarien l’aprovació dels pressupostos.

“Aquesta mitjanit la responsabilitat ha guanyat a la irresponsabilitat”, ha pronunciat el batlle, qui ha afegit que “l’oposició s’omple la boca amb el diàleg però a l’hora de la veritat no són capaços de consensuar res”. Pellicer ha fet el discurs més rotund de la seva legislatura i ha assegurat que “l’oposició de Reus no és cap alternativa a res”. L’alcalde, a més, ha afegit que “la irresponsabilitat de l’oposició només ha servit per esperar 30 dies més per aprovar els pressupostos”, ja que, “fa un mes ja sabien que no arribarien a cap acord” i “el més honest hauria estat deixar que el govern governi”, ha sentenciat.

L’alcalde, a més, ha estat especialment dur amb la CUP, grup que ha mencionat directament. Pellicer ha recordat que ara fa un any “la CUP va anunciar que mantindrien converses amb altres grups per plantejar una alternativa de govern”, però “encara esperem”, ha dit amb rotunditat el batlle. Per aquest motiu, Pellicer s’ha preguntat “quina és la coherència de la CUP”, tot apuntant que no la veu “per enlloc”. El batlle ha acabat el seu discurs assegurant que “no tenen cap programa de govern” i que a l’oposició es viu “molt còmode”, ja que “no es mullen, només critiquen i van en contra de la ciutat”.