Noemí Llauradó aposta per polítiques feministes per combatre les desigualtats entre homes i dones

La candidata a l’alcaldia ha assegurat que “si guanya les eleccions” es compromet a portar a terme polítiques transformadores a l’Ajuntament de Reus

Aquest dimarts, ERC Reus ha organitzat una trobada amb mig centenar de dones per tractar les problemàtiques de desigualtat entre homes i dones existents. La candidata a l’alcaldia, Noemí Llauradó ha fet un clam a la necessitat de portar polítiques transformadores a l’Ajuntament de Reus i s’ha compromès fermament a assumir-les si guanya les eleccions municipals.

“Ara és la nostra hora de canviar la ciutat i que una alcaldessa, per primera vegada, governi l’Ajuntament de Reus”, ha afirmat Llauradó. Així mateix, la candidata ha manifestat la necessitat de combatre les desigualtats des de l’Ajuntament perquè “la proximitat permet conscienciar i fer pressió als responsables d’aquestes desigualtats”. També ha recordat que “les polítiques de gènere sectorial han de ser transversals, que englobi totes les polítiques i exigeixi un compromís central”.

Durant la trobada, la candidata ha lamentat que l’origen de les desigualtats entre homes i dones és el resultat “del rol que desenvolupen sempre les dones d’haver de tenir cura dels seu àmbit domèstic “a costa de la seva vida professional”. “Cal que les cures no recaiguin només sobre les dones i que ens facilitin la vida professional”, ha explicat l’alcaldable. Per altra banda, la passivitat en relacions personals, segons Llauradó, també converteix les dones en víctimes de violència masclista.
Per combatre les desigualtats, ERC Reus proposa accions com un estudi de l’impacte diferenciat Home-Dona de totes les polítiques. Es tracta d’una anàlisi del pressupost municipal segons l’impacte que cada capítol de despesa té en dones i homes. També es contemplen actuacions de recerca en àmbits de la visualització de dones així com també revisions horàries per evitar l’exclusió de les cuidadores de l’activitat pública.
“La coeducació per combatre els estereotips cal engegar-los de manera sistemàtica a pritària, comunitats educatives i les AMPES”, ha afegit Llauradó.

En temes econòmics, l’alcaldable ha reclamat que cal que l’Ajuntament explori noves possibilitats de la fiscalitat progressiva. “En els tributs municipals, si paga menys qui menys té, les dones que tenim menys acabarem pagant menys”, ha aclarit Llauradó.
També ha proposat un increment pressupostari per als serveis municipals que alleugereixen les cures perquè “les dones puguin usar-los i no hagin d’assumir encara més cures”.
Pel que fa a la formació i ocupació, la candidata ha reclamat que els serveis municipals de formació tinguin horaris que afavoreixin dones amb cures a càrrec i que cal afavorir els espais d’intergeneracionalitat i relació.

Finalment, Llauradó ha posat èmfasi en la seguretat i en la instal•lació de més punts violeta en col•laboració amb les entitats. “Ens ho volem passar bé sense que ens jutgin ni ens molestin”, ha conclòs la candidata.