L’AMI es reuneix amb el govern de Tarragona en una jornada polèmica pel TSJC

L'acte institucional ha coincidit amb la sentència del TSJC sobre l'adhesió de Reus a l'AMI

Imatge de la façana de l'Ajuntament de Tarragona. Foto: Mònica Brey.

Aquest matí, el president de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Cervera, s’ha reunit amb l’equip de govern de Tarragona. L’acte institucional s’ha emmarcat dins la visita que fa l’entitat a les ciutats de Catalunya després de les eleccions municipals, per tal d’establir sinèrgies i relacions entre l’AMI i els ajuntaments.

L’AMI encara no havia mantingut cap reunió amb el govern municipal, liderat fins fa mig any pels socialistes. Cervera ha valorat molt positivament aquest primer contacte amb el nou equip, en especial que “l‘alcalde comparteixi els valors republicans que defensem des de l’associació”.

La visita ha coincidit amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre l’adhesió de Reus a l’AMI, que ha anul·lat la petició. El moviment per evitar que Reus hi entrés forma part d’un recurs contenciós que Societat Civil Catalana, i quatre membres de Ciutadans de l’anterior mandat, va presentar al setembre de 2015.

Per la seva part, Cervera ha denunciat “la incertesa que està provocant l’Estat Espanyol amb la politització de la justícia i amb la il·legalització de moviments constituïts de manera legal”. A més, ha denunciat que aquesta situació afecta a tota la societat i els seus col·lectius, i que reivindicaran els drets dels més de 800 municipis que s’han adherit a l’AMI.