L’Ajuntament de Reus organitza una sessió sobre transparència i bon govern per als regidors

La formació l’han impartit tècnics de l’equip transversal de transparència de l’Ajuntament de Reus

El consistori municipal de Reus ha organitzat una sessió adreçada a càrrecs electes del consistori sobre transparència i bon govern, per tal d’aprofundir en els aspectes normatius, en la transformació dins de la pròpia administració i en l’ètica pública.

La formació l’han impartit tècnics de l’equip transversal de transparència de l’Ajuntament de Reus i ha comptat amb la ponència de l’economista i politòleg, ex director general de Participació Ciutadana a la Generaliat de Catalunya i expert en polítiques públiques i innovació democràtica, Quim Brugués, amb la xerrada “Bon Govern: del lífting a la transformació institucional.

Aquesta jornada, proposada en el marc de la Comissió Informativa de Transparència de l’Ajuntament de Reus, s’emmarca en la voluntat de donar eines i coneixements a la ciutadania per poder exercir els drets reconeguts per la llei i també de formar els treballadors públics que intervenen en aquesta transformació cap a una administració més accessible i transparent. A l’octubre de 2016, l’Ajuntament de Reus ja va realitzar una primera sessió divulgativa adreçada al públic intern de l’ajuntament i dels ens dependents, amb l’assistència d’un centenar de persones.

La regidora Montserrat Flores destaca que ‘la transparència ha comportat una nova manera de fer les coses per facilitar l’accés a la informació pública com a element bàsic de la participació i control per part de la ciutadania de tot el procés de presa de decisions. La transparència porta associat un canvi cultural que obliga a transformar les administracions i la seva manera de treballar. En aquest context, creiem que cal promoure espais de reflexió perquè drets i obligacions es puguin exercir en plenitud’.
Els objectius de transparència i bon govern s’emmarquen en un context de canvi i modernització de l’Ajuntament de Reus.